Aprilia rs80cm3 i sr 125cm3 pomocy
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
- x_tream162
- Świeżak
Nie bój się... Simmering zejdzie wraz z pompą wody i pokrywą kartera... Odkręcasz pokrywkę samej pompy, wyciągasz "śmigiełko" patrząc czy nie ma luzów na łożysku. Wymieniasz simmering i/lub łożysko składasz a pokrywki składasz na profesjonalny preparat Dirko który zakupisz w najbliższej filii InterCars

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
miki tylko teraz problem jes na co sie zdecydowac powniewaz ten wyciek moze byd spowodowany uszczelka w glowicy trzeba ja wymienic wiec na co sie decydowac ???? simmeryngi czy uszczelka pod glowica??? jakie propozycje??(motor zagotowal o od tamtego czasu leci na mieszanka tym kranikiem)
- x_tream162
- Świeżak
simerngi nie sa jakie strasznie drogie uszczelka tez nie. Osobiscie wymienil bym jedno i drugie dla swietego spokoju
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/item842127966_us ... tzr50.html
w tym zestawie znajduje sie chyba wszytko????bysle ze jeszcze jakies uszczelki sa do wymiany dlatego ze w miescu pekniecia bloku leci woda z olejem wiec tam tez poszla jakas uszczelka
w tym zestawie znajduje sie chyba wszytko????bysle ze jeszcze jakies uszczelki sa do wymiany dlatego ze w miescu pekniecia bloku leci woda z olejem wiec tam tez poszla jakas uszczelka
- x_tream162
- Świeżak
Nie wiem jakim cudem przeciek w głowicy... Przecież nawet jak by płyn chłodniczy lał się na tłok i sączył przez pierścienie, to wlewał by się do komory korbowodowej w której oleju nie ma!!! Ludzie to jest dwutakt! Musiał by być wywalony o-ring i do tego uszczelka między karterami... Dodatkowo wtedy silnik zalewał by się i płynem i olejem i odpalenie było by skrajnie trudne...
Jak fenix z popiołów 

-
odpalal na dotyk z tego co pamietam czes byly problemy ale sanie dawlem i palil dobrze .....
dzis dam zdjecie gdzie jest pekniety blok.... a do do uszczelek t te ktore podalem w linku wystatracza???prawda do chyba caly komplet prawda ????do glowicy itd???
jaka jest cena tego dirko????
dzis dam zdjecie gdzie jest pekniety blok.... a do do uszczelek t te ktore podalem w linku wystatracza???prawda do chyba caly komplet prawda ????do glowicy itd???
jaka jest cena tego dirko????
- x_tream162
- Świeżak
TAk jak obiecalem dodaje zdjecia na ktorych widac miejsce pekniecia bloku obenie jest zaklejona prowowalismy to kleic ale nic z tego nadal cieknie ...tak wiec prosze teraz o wacze opinie czy jest sens klejenia tego to znaczy spawanie ....i ze wszytko bedzie smigac jak cza.....troche przeszkadza lancuch ale ogolnie widac wszytko...
moze jest ktos kto mial podobny problem i poradzil sobie z tym.??

moze jest ktos kto mial podobny problem i poradzil sobie z tym.??

- x_tream162
- Świeżak
Dirko zależy jakie masz zniżki w IC... około 20-30zł
Wywal poxiline i jedz na spawanie aluminium... Takie sztukowanie później wraca lawiną i przywala drivera kosztami i to po darwinowsku... W samym środku, albo na początku sezonu.
Wywal poxiline i jedz na spawanie aluminium... Takie sztukowanie później wraca lawiną i przywala drivera kosztami i to po darwinowsku... W samym środku, albo na początku sezonu.
Jak fenix z popiołów 

-
WIem wiem poprostu byla koncowka sezonu chcialem jeszcze droche po jezdzic i myslalem ze to cos da po klilem i nic....dalej leci tak wiec bede so spawal...tylko jeszzce mam jedna watpliwosc..do jakiego stanu rozkrecic silnik aby dobrze to mechanik po spawal????musi to zrobic z dwuch stron czy wystarczy z zewnatrz??? bo to by duzo ulatwilo?
[porosze odpowiedziec na powyzsze pytanie)
a Ja przejde do nastemnego os samego poczatku probuje zlkalozowac regolator napiecia w apce rs 80 i nie ukrywam ze troche problemow z tym jest..juz wczesniej pokazywalem elememty ktore moga wskazywac ze to jest regolator ale niestety okazalo sie ze nie tak wie w dalszym poszukiwaniu kable doprowadzily mnie juz do ostatniego elementu ktory moze wskazywac ze jest to regolator zdjecie nizej:
i tu pojawia sie kolejne pytanie czy to regolator napiecia????
[porosze odpowiedziec na powyzsze pytanie)
a Ja przejde do nastemnego os samego poczatku probuje zlkalozowac regolator napiecia w apce rs 80 i nie ukrywam ze troche problemow z tym jest..juz wczesniej pokazywalem elememty ktore moga wskazywac ze to jest regolator ale niestety okazalo sie ze nie tak wie w dalszym poszukiwaniu kable doprowadzily mnie juz do ostatniego elementu ktory moze wskazywac ze jest to regolator zdjecie nizej:

i tu pojawia sie kolejne pytanie czy to regolator napiecia????
Ostatnio edytowano 31/12/2009, 16:51 przez x_tream162, łącznie edytowano 1 raz
- x_tream162
- Świeżak
to nie jest regulator napięcia, szukaj go gdzieś przy ramie jak nie ma w okolicach baku to może być ukryty gdzieś za siedzeniem pod plastikiem a jak nie wiesz jak on wygląda to tu masz przykład:
http://allegro.pl/item850131636_regulat ... 50_80.html
http://allegro.pl/item865968254_regulat ... _nowy.html
może uda ci się go znaleźć po kablach od modułu.
http://allegro.pl/item850131636_regulat ... 50_80.html
http://allegro.pl/item865968254_regulat ... _nowy.html
może uda ci się go znaleźć po kablach od modułu.
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
DObra zabiore sie jeszcze jutro za to ciekaw jestem gdzie to jest ukryte ..bo mial byc pod bakiem...nawet mechanik tak twierdzil....
szukam go dlatego ze moto nie laduje mi akumlatora. naladowalem akumlator kilka razy i padal po 3 dniach tak wiec mysle ...kupie akumlator nowy i bedzie dobrze ....no i padal nadal tyle ze po 6 dniach bo nowy byl...tak wiec juz musialem po rozmawiac z mechanikiem i mowi ze to wina regulatora napiecia na 100 procent ...rozmawialismy o alternatorze ale mowi ze zadko sie psuje tak wiec to wina regolatora napiecia co wy o tym myslicie?
szukam go dlatego ze moto nie laduje mi akumlatora. naladowalem akumlator kilka razy i padal po 3 dniach tak wiec mysle ...kupie akumlator nowy i bedzie dobrze ....no i padal nadal tyle ze po 6 dniach bo nowy byl...tak wiec juz musialem po rozmawiac z mechanikiem i mowi ze to wina regulatora napiecia na 100 procent ...rozmawialismy o alternatorze ale mowi ze zadko sie psuje tak wiec to wina regolatora napiecia co wy o tym myslicie?
- x_tream162
- Świeżak
pewnie tak, ale radzę sprawdzić prądnice, bo jak mi w tdr simering puszczał to mieszanka paliwowa szła do komory z prądnicą i rozrusznik mi padł i na szczęście prądnicy nie ruszyło bo była dobrze zaizolowana i u ciebie też tak może być i ci dlatego aku nie ładuje, albo też możesz mieć przebicia w obwodzie, posprawdzaj wsio miernikiem elektrycznym czy prądnica łąduje czy wszędzie prąd dochodzi itp.
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
to moze zrobie tak ze juz po remocie silnika po skladam wszytko i potem zajme sie tyl ladowaniem a gdzie jest rozrusznik w apce wie ktos gdzie bo slyszalem kilka wersi???
- x_tream162
- Świeżak
napewno? takie male a tyle szukania...ciekawe jak sie okaze ze jest nie sprawny i czy uda mi sie gdzies odkupic taki regulator bo jakos tak sprawdzalem i nie ma nigdzie jest ale do 125 a do 80 to nie ma niestety albo ciezko dostepny zobaczymy dzieki za pomoc panowie serdeczne!!
- x_tream162
- Świeżak
AHA czyli z regulatorem nadal nic ....kurde jak wyciagne silnik to znajde go napewno ,,,,,czyli ten rozrusznik jest poza silnikiem luzem? to cos nowego napewno masz na mysli apke rs80?
- x_tream162
- Świeżak
jeśli chodzi o ten rozrusznik not jak każdy jest przykręcony do silnika bodajże na dwie śruby,jak chcesz go odkręcić to nie musisz wyjmować silnika tylko odkręcasz dekielek od strony magneto i te dwie śrubki i rozrusznik wyjmujesz:) a i jeszcze w RS 50 czy 80 nie ma różnicy, rozruszniki są w tym samym miejscu bo to ten sam silnik jest 

- dominRS
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości