Zobacz wątek - Światła - na stałe.
NAS Analytics TAG

Światła - na stałe.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez zomodj » 7/12/2009, 10:34

elco napisał(a):Byc moze sie myle, ale wszystkie motocykle sprowadzone z USA, ktore widzialem na naszych drogach i w warsztatach nie posiadaly nawet wlacznika swiatel. Refeklotry zapalaja sie automatycznie po przekreceniu kluczyka. To jeden z wielu standardow, ktore wystepuja w wersjach przeznaczonych na tamtejsze rynki.

Podobnież mają motocykle sprowadzone z Kanady, do tego także jeszcze motocykl posiada obrysówki w postaci świecących kierunkowskazów ale tej przypadłości można się bardzo łatwo pozbyć :)
Luźno się zastanawiam tylko jak to wpływa np. na akumulator przy odpalaniu, niepotrzebnie się go obciąża, chyba w Hondach na wtrysku w czasie odpalania reflektor gaśnie (zupełnie, a nie przygasa)
zomodj
Świeżak

Postprzez limak14 » 7/12/2009, 11:57

omerx napisał(a):No dobra, ale czy przypadkiem nie ma nigdzie wlącznika przełacznika) od swiateł np. włączonego ?
U siebie tez tak moge zrobic, ze po przekręceniu kluczyka od razu same zapalają się światła, ale mogę je przełącznikiem wyłączyc.

:shock: :D
No comments
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez miki1406 » 7/12/2009, 14:08

Zwykły gsxf ma wyłączanie... Ja mam... Katana GSXF (czyli wersja USA) nie ma już wyłączania... Podobnie spotkałem się w bladym fioletowo żółte malowanie -> świateł nie wyłączymy (wersja usa)...
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kurt » 7/12/2009, 17:22

W starszych moto też czasem nie ma wyłącznika, zależy skąd pochodzi. Jak komu to przeszkadza, albo jak chce oszczędzić trochę akumulator to zawsze można sobie zainstalować dodatkowy przełącznik i po sprawie.
Kurt
Świeżak

Postprzez mirek65s » 10/12/2009, 09:12

Mam z USA i jest tak:
Po przełączeniu stacyjki zaświecają się postojowe;
w reflektorze i migaczach przednich. Po odpaleniu moto dodatkowo zapala się światło mijania.
mirek65s
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê