Zobacz wątek - asfalt na przednim blotniku...
NAS Analytics TAG

asfalt na przednim blotniku...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez Jonyl » 21/5/2008, 20:06

Może spróbuj sobie podnieśc troszke błotnik, bo z tego co widze masz bardzo blisko opony, z nowym bierznikiem juz byś tam chyba nie włożył
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi
:D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
Jonyl
Świeżak

Postprzez elco » 21/5/2008, 20:24

senekkorzenna napisał(a):wiecie dziwna sytuacja bo asfalt jest na przodzie błotnika,a w którą stronę kręcą się opony przy jeździe do przodu?

moze kolega na wstecznym asfalt zwinal, bo ja takze nie mam pojecia jak to sie znalazlo na przodzie blotnika.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Lukas_dan » 21/5/2008, 21:06

Po glebszym zastanowieniu, przemysleniu z tym blotnikiemi doszedlem tylko do jednego wniosku(pisalem na pierwszej stronie)

Lukas_dan napisał(a):Za pewne resztki kamykow, asfaltu szly pod przednie kolo-zrobilo cyrkulacje wkolo po czym resztki, wyszly przy blotniku, pozneij to juz dziala sila wiatru pod wplywem predkosci, ktora osadzala resztki na blotniku...
Fizyki nie oszukasz :wink:

Faktycznie, miedzy blotnikiem a opona jest maly przeswit, ale nic nie trze. Czasem tylko slysze jak obijaja mi sie kamyki na piaszczystym asfalcie przy zawracaniu czy tam ruszaniu :wink:
Lukas_dan
Świeżak

Postprzez ciana » 21/5/2008, 22:36

Zdemontuj przedni błotnik :shock: hehe
Pozdr
Zapach palonej gumy o poranku - BEZCENNE :D
ciana
Świeżak

Postprzez Dominik_YZF » 21/5/2008, 23:23

Heh... ciekawa sprawa z tym asfaltem :shock: , a moze najechałes na psiego placka ? :lol:
Dominik_YZF
Bywalec

Postprzez mar111cin » 24/5/2008, 15:14

Łukasz, na tym zdjęciu co dałeś cały motocykl widać tylną oponę i wygląda tak jakbyś jeździł tylko po prostej drodze :| przecież boki nie są ani troche przyjechane... To ja się zdziwiłem ostatnio że mi się kończy opona bo niewiele brakuje do zamknięcia, a jakoś specjalnie nie szoruję kolanami o asfalt, tylko w miare ostrożnie jeżdże, ale to tutaj to przegięcie. Jazdna tylko po prostej.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez elco » 24/5/2008, 16:12

mar111cin napisał(a):Łukasz, na tym zdjęciu co dałeś cały motocykl widać tylną oponę i wygląda tak jakbyś jeździł tylko po prostej drodze :| przecież boki nie są ani troche przyjechane... To ja się zdziwiłem ostatnio że mi się kończy opona bo niewiele brakuje do zamknięcia, a jakoś specjalnie nie szoruję kolanami o asfalt, tylko w miare ostrożnie jeżdże, ale to tutaj to przegięcie. Jazdna tylko po prostej.

W dodatku na wstecznym :D
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Dominik_YZF » 24/5/2008, 16:34

Teraz, jak ma juz prawko, to pewnie zacznie jeździc po zakrętach.
Dominik_YZF
Bywalec

Postprzez Lukas_dan » 24/5/2008, 17:17

mar111cin napisał(a):Łukasz, na tym zdjęciu co dałeś cały motocykl widać tylną oponę i wygląda tak jakbyś jeździł tylko po prostej drodze :| przecież boki nie są ani troche przyjechane... To ja się zdziwiłem ostatnio że mi się kończy opona bo niewiele brakuje do zamknięcia, a jakoś specjalnie nie szoruję kolanami o asfalt, tylko w miare ostrożnie jeżdże, ale to tutaj to przegięcie. Jazdna tylko po prostej.

Nie Łukasz tylko Lukas badz jak wolisz Daniel :wink:
Jak pisalem na zdjeciach nie widac tak rzeczywistego stanu opon. Tyl jest juz troche zjechany, mialem do porowniania opone znajomego co smiga po torze w Poznaniu- bylo to samo, kanty zjechane od winkli. A co do mnie to wiadomo... nie widzialem jeszcze dobrego zakretu, nie szoruje kolanem po zakretach :). Dajcie mi troche czasu :wink:

aha zdjecia byly robione, bezposrednio po malym tescie-wlasnie na prostej :roll: :wink: stad moze te zludzenie srodka opony, boki byly ciut przykurzone... :)
Lukas_dan
Świeżak

Postprzez Dominik_YZF » 24/5/2008, 17:35

Nie musisz sie tłumaczyc, jeździsz jak jeździsz i to twoja sprawa, nie wszyscy są mistrzami winkli, wszystko przyjdzie z czasem, a poza tym to jest temat o asfalcie na blotniku :wink:
Dominik_YZF
Bywalec

Postprzez Lukas_dan » 24/5/2008, 17:40

Dominik_YZF napisał(a):Nie musisz sie tłumaczyc, jeździsz jak jeździsz i to twoja sprawa, nie wszyscy są mistrzami winkli, wszystko przyjdzie z czasem, a poza tym to jest temat o asfalcie na blotniku :wink:

Taaaaa tylko chujo*o w piz*u wyszlo z ta opona... :lol: nie ma co dyskutowac, byla zakurzona. A kwestie z blotnikiem... :P wyjasnilem i nie widze inaczej
Lukas_dan
Świeżak

Postprzez Jonyl » 24/5/2008, 19:10

Tak sie moze dziac jak sie jedzie po świeżo nakładanym asfalcie, wiem, bo jeździłem rowerem, potem miałem 0,5 cm warstwe aswaltu na oponach
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi
:D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
Jonyl
Świeżak

Postprzez <borut> » 24/5/2008, 20:01

Przyznaj się ;) To twój pierwszy poważny motocykl i jak na razie jesteś Mistrzem Prostej :P
<borut>
Bywalec

Postprzez lysy5g1 » 24/5/2008, 23:40

E tam, zejdźcie już z chłopaka bo się zestresuje i więcej nie będzie chciał o nic pytać na forum, a może i jest trochę prawdy w tym co pisze o kurzu... ;)

PS: ja też jestem mistrzem prostej! ...bo jeszcze cyrkli nie umiem... :( ;)

co do błotnika: ta sama historia co z błotem na moim błotniku na przedzie (mam pół km polniaka od domu do asfaltu i tak jak ktoś tłumaczył, materiał z drogi wraca na błotnik pod wpływem oporu powietrza)... -zawsze po deszczu wszystko zakidane, a czasami nawet wizjer w kasku ;)
MMMOTÓRR!!
lysy5g1
Świeżak

Postprzez mar111cin » 28/5/2008, 22:42

a przypadkiem u Ciebie w mieście nie wpadli na ten sam genialny pomysł co u mnie w tamtym roku i nie łatali dziur po zimie takim grysem wraz ze smołą? U mnie jak tak robili to po odkręceniu owiewek śrubokrętem silnik obdłupywałem z tego grysu bo był dosłownie wszędzie.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa