STUKANIE YAMAHA R1
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Witam, mam taki sam problem ze swoja R1, dzisiaj bylem w serwisie motocyklowym, gosc stwierdzil ze to kosz sprzegla. Jeszcze wybieram sie do serwisu Yamaha zobacze jaka diagnoze oni wysuna. Dziwne troche ze ten dzwiek cichnie kiedy motocykl jest nagrzany.
- rurski
- Świeżak
Mlody_R1 napisał(a):wiem jak sie exup pisze uzylem nazwy spolszczonej a co znasz sie troche na motorach
Młody R1 nie twoje słowa cytuję więc nie wiem skąd te nerwy... tak na forum nie powiem Ci co to może stukać trzebaby posłuchać.... to tak jak bym ci na forum pisał jaki jest sex..

-
YZF R1 - Moderator
Bardzo prawdopodobne jest to,że stuka zwyczajnie układ napędowy.Nie dopasowany łańcuch do zębatek,zużyty łańcuch bądź wymienione niektóre elementy tylko układu napędowego np. sama zębatka,albo sam łańcuch.
Mam to samo,bo wymieniłem przednią zębatkę a łańcucha nie.Stuka przy rozpędzaniu jak łańcuch nie napięty.
Mam to samo,bo wymieniłem przednią zębatkę a łańcucha nie.Stuka przy rozpędzaniu jak łańcuch nie napięty.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
-
pioterjawa - Świeżak
Kosz sprzęgła
U mnie to był kosz sprzęgła, nie obeszło się bez wymiany na nowy. Na domiar złego nowe tarcze które miałem zamontowane zużywały się szybciej przez to...
Ostatnio edytowano 6/5/2009, 11:47 przez R1der, łącznie edytowano 1 raz
- R1der
- Świeżak
kupiles nowy czy uzywke? kolego to ze wymieniles kosz sprzeglowy na uzywke to nie znaczy ze on w poprzednim motorze tez nie stukal... jesli to uzywka to tez mogla byc walnieta. Mysle ze nowy nie powinien byc uszkodzony choc zdarzaja sie i owe przypadki...
Ja mam takie stuki w swojej suzi... i nie robie tego poniewaz nic sie nie dzieje ze stuka a wywalanie pieniedzy na jakas uzywke mija sie z celem poniewaz ona tez moze byc tak walnieta (choc nie musi) nowy kosztuje hohoho i jeszcze troszke wiecej
a ze sobie stuka niech stuka - tyle ma 
Ja mam takie stuki w swojej suzi... i nie robie tego poniewaz nic sie nie dzieje ze stuka a wywalanie pieniedzy na jakas uzywke mija sie z celem poniewaz ona tez moze byc tak walnieta (choc nie musi) nowy kosztuje hohoho i jeszcze troszke wiecej

- tejko
- Świeżak
tejko napisał(a):kupiles nowy czy uzywke? kolego to ze wymieniles kosz sprzeglowy na uzywke to nie znaczy ze on w poprzednim motorze tez nie stukal... jesli to uzywka to tez mogla byc walnieta. Mysle ze nowy nie powinien byc uszkodzony choc zdarzaja sie i owe przypadki...
Ja mam takie stuki w swojej suzi... i nie robie tego poniewaz nic sie nie dzieje ze stuka a wywalanie pieniedzy na jakas uzywke mija sie z celem poniewaz ona tez moze byc tak walnieta (choc nie musi) nowy kosztuje hohoho i jeszcze troszke wieceja ze sobie stuka niech stuka - tyle ma
To czy kosz sprzęgła jest dobry widać odrazu więc raczej trudno żeby ktoś tobie sprzedał uszkodzony. Lepiej naprawić za wczasu zanim coś jeszcze się uszkodzi. I pamiętaj że motocykl to nie zwierzątko - sam się nie wyleczy. W poprzednim silniku też coś delikatnie mi stukało i też to olałem - po krótkim czasie silnik zmienił się w młynek
- R1der
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa