Polerowanie - Zrób to sam...
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Jesli sa jakieś rozne ogłoszenia ze polerują na lustro itd... aluminium i równe inne tworzywa... jak to robia ? jakimi maszynami sie posługują ? czy uwywają do tego "polerki" ? -> http://www.allegro.pl/item491454117_hic ... ratis.html
czy to jakas inna maszyna jest do tego przeznaczona ? prosze o odpowiedz.
czy to jakas inna maszyna jest do tego przeznaczona ? prosze o odpowiedz.
- MECHA-MOT
- Świeżak
wystarczy że masz zwykłą szlifierke, kupujesz tylko do niej taką specjalna końcówke razem materiałem do polerowania, a wszystko zalezy od tego jak długo będziesz polerował i jak dokładnie 

"...cztery kola poruszają ciało, dwa poruszają dusze..."
- kreska
- Świeżak
Kolego jest takie coś w szlifierce jak regulacja obrotów
chyba że mówisz o jakiś chińskich szlifierkach :] używając pojęcia "normalna szlifierka" miałem na myśli taką która ma przynajmniej tę regulacje obr.

"...cztery kola poruszają ciało, dwa poruszają dusze..."
- kreska
- Świeżak
w takim razie mozliwe ze kreska jest z innego swiata. Tez nie widzialem szlifierki katowej z regulają obrotów... moze mu sie z wiertarka pomyliło ?
włacznik analogowy to taki w którym zależnie ile go wcisniesz to tyle uzyskach obrotów głowicy.
ogołem szlifierka nie moze byc do tego poniewaz ma ona ogromne obroty - popalisz powierzchnie a pozatym nie nieporęczna...
pytam o tamte obroty bo nie wiem która polerka była by lepsza... jedna masz zakres obrotów 6 biegów od 600-3000rpm a 2 ma 7 biegów ale zakres od 900-3600rpm. nie wiem która lepsza... nie wiem jakie obroty powinny byc przy polerowaniu lakieru ?
włacznik analogowy to taki w którym zależnie ile go wcisniesz to tyle uzyskach obrotów głowicy.
ogołem szlifierka nie moze byc do tego poniewaz ma ona ogromne obroty - popalisz powierzchnie a pozatym nie nieporęczna...
pytam o tamte obroty bo nie wiem która polerka była by lepsza... jedna masz zakres obrotów 6 biegów od 600-3000rpm a 2 ma 7 biegów ale zakres od 900-3600rpm. nie wiem która lepsza... nie wiem jakie obroty powinny byc przy polerowaniu lakieru ?
- MECHA-MOT
- Świeżak
MECHA-MOT napisał(a):w takim razie mozliwe ze kreska jest z innego swiata. Tez nie widzialem szlifierki katowej z regulają obrotów... moze mu sie z wiertarka pomyliło ?
Sam mam taką.... bardzo wygodna rzecz. Najśmieszniejsze, że to tani, marketowy Hanseatic, który trwałością przebił już kilka bardziej markowych szlifierek jakie miałem przyjemność, bądź czasami nie, używać... a regulacja obrotów w szlifierce to miód jest naprawdę. polerowałem nią szybę samoróbkę z pleksy przy pomocy automaksu na minimalnych obrotach - wyszło bardzo dobrze.
To że się czegoś nie widziało to nie znaczy, że tego nie ma....

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
http://www.bosch-do-it.pl/boptocs2-pl/Product.jsp;jsessionid=DE343BA9F503917BB8FA224450B1086A.worker1?country=PL&lang=pl&division=hw&ccat_id=96520&object_id=9469&mode=awb&awbtitle=Metal&awbccat_id=96520 (otwórz link)
Ja mam takÄ… jest kozacka
Ja mam takÄ… jest kozacka

-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
-
mognilwo - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości