Zobacz wÄ…tek - Turbo w motorze
NAS Analytics TAG

Turbo w motorze

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez Adam M. » 14/4/2008, 23:05

Coraz czesciej odnosze wrazenie ze niektorzy zadajacy pytania motocykl widzieli tylko na zdjeciach, a pojecie i technice samochodowej i motocyklowej wyniesli ze szkoly podstawowej.
I to polowe z tego zapomnieli.
Turbo w motocyklu to koszt rzedu $ 5 tys, a jego sterowanie wymaga nastepnych kilka tys na zamontowanie niezbednej elektroniki.
Jak to cie kolego nie zniecheca, to sa w necie strony warsztatow robiacych zestawy z turbo do konkretnych motocykli, poszukaj i poczytaj zamiast tutaj bzdury wypisywac.

Adam M.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez piotrekxx » 17/4/2008, 20:00

hmm... a moze da jakos sie podkręcić tak małym kosztem
Uciekaj ile sił, jeśli goni Cie śmierć całą pi.zde odkręć, i przed siebie ziomek pędź...yeeaah
piotrekxx
Świeżak

Postprzez TomaszL » 17/4/2008, 20:37

hmm... tak małym kosztem to możesz świece wymienić i filtr :) może pomoże
cza być tfardym nie mientkim
TomaszL
Świeżak

Postprzez piotrekxx » 17/4/2008, 20:42

świece ?? Co to niby pomoże
Uciekaj ile sił, jeśli goni Cie śmierć całą pi.zde odkręć, i przed siebie ziomek pędź...yeeaah
piotrekxx
Świeżak

Postprzez simonw » 18/4/2008, 01:31

Powiem tylko tyle, ze wkladanie turbin, sokowirówek, elektrycznych chargerow domowej konstrukcji badz pomocy McGyvera mam juz dosc. Zgodnie z tym co pisze Adam, widac ze srednie pojecie macie a spoyler z pytaniami o sam argo tjuning w temacie turbo przebil sam siebie. Jesli to sie nie zmieni, sorki ale temat wyleci jako syf - bo oprocz Adama naliczylem 2 posty sensowne i na temat z 2 stron.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez piotrekxx » 18/4/2008, 15:32

http://moto.allegro.pl/item346356705_su ... iecej.html
Bedzie to chodzic w motocyklu

To moze ty cos ciekawego wymyslisz
// 1. Po raz kolejny piszesz dwa posty pod soba, znaczy
// ze albo nie przestrzegasz regulaminu
// albo robisz to zlosliwie i nie uzywasz "edytuj"
// 2. Od oftopów i wynurzen jest Hydepark a nie
// mechanika - inna jest niejako rola tego dzialu
// simonw
piotrekxx
Świeżak

Postprzez simonw » 19/4/2008, 00:46

Boze... mowie ze watpliwe konstrukcje. Raz ze filtr stozkowy pogarsza wlasciwosci motocykla, jak chcesz nie jezdzic i rozwalic maszyne, zaloz stozek i zmien wydech - pojezdzisz tylkiem po sciernisku. Toz to syf i zakazane powinno byc ogolnie rzecz biorac. Sa wyjatki (dwa dokladnie) kiedy mozna uzyc tego filtra, ale i tak szkodzi w tym moemencie zdrowiu silnika. Polecam Ci zebys nakleil 3 naklejki szmocy (kazda dodaje 10 koni) i zalozyl magnetyzery, ale nie takie ferrytowe tylko elektromagnesy zasilane z instalacji pojazdu - wtenczas bedzie tak idealne spalanie ze oderwiesz oba kola od ziemi...

Kolejna opowiesc w stylu D.Coperfielda nieprawdaz? I pomiedzy krasnalami a smokami, sa stozkowe filtry, naklejki, magnetyzery, mini-turbocharger etc... i na prawde, to by nie dzialalo. Zobacz jakie jest cisnienie doladowania w samochodzie - i jak w sumie malo to daje. Nie przymierzajac , moglbys zrobic manuala, dmuchajac przez rurke w ten stozek.

A teraz zupelnie bez ironii - sa tematy na forum, dla czego np stosowanie stozka jest niewskazane, zarowno analiza zwiekszonego zuzycia silnika jak i spadku mocy, nierownej pracy etc... generalnie to po prostu szarlataństwo - a na forum juz tyle razy tlumaczylo sie , czemu _nie_ ze nie spodziewaj sie (mimo swojego krotkiego stazu) normalnej i powaznej odpowiedzi. Niektorzy reaguja bardzo alergicznie.
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez piotrekxx » 19/4/2008, 12:15

Ty wierzysz w te naklejki mocy? I jeszcze magnetyzerów niby jak mam je założyć na jakaś rurkę od dolotu bo do paliwa to jest szlałfik a prz dolocie powietrza jest tylko kolektor ssący o i jeszcze jadno gdzie moge kupic te magnetyzery bo na allegro sa tylko te zwykłe
piotrekxx
Świeżak

Postprzez marcio » 19/4/2008, 13:13

lol :lol:

sry za spam
SM
marcio
Świeżak

Postprzez sepo » 19/4/2008, 14:12

piotrekxx napisał(a):Ty wierzysz w te naklejki mocy?

No!! A ty nie wierzysz?? Ja sobie na auto nakleiłem 4 i teraz mam takiego buta, że ho ho, tylko jest jedna wada bo mi więcej pali..:(

piotrekxx napisał(a):I jeszcze magnetyzerów niby jak mam je założyć na jakaś rurkę od dolotu bo do paliwa to jest szlałfik a prz dolocie powietrza jest tylko kolektor ssący o i jeszcze jadno gdzie moge kupic te magnetyzery bo na allegro sa tylko te zwykłe

Bo to są na specjalne zamówienie i trzeba mieć na nie pozwolenie Nie każdy może je mieć bo dają dużo mocy i wtedy nikt by nie kupował lyytrow tylko GS'y. Zaprzestano by produkcji JAMACHY R1 i HAJABUSY. Ścigacz.pl by upadł bo już nikt by się nie pytał czy R1 jest dobre na 1 moto
sepo
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez numberuno » 19/4/2008, 14:19

piotrekxx napisał(a):Ty wierzysz w te naklejki mocy? I jeszcze magnetyzerów niby jak mam je założyć na jakaś rurkę od dolotu bo do paliwa to jest szlałfik a prz dolocie powietrza jest tylko kolektor ssący o i jeszcze jadno gdzie moge kupic te magnetyzery bo na allegro sa tylko te zwykłe

Co za debil, poczytaj w wikipedii o sarkazmie, a jak chcesz mieć więcej mocy w moto, to kup sobie mocniejszego sprzęta.

1warn
Terror
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez simonw » 19/4/2008, 20:52

dr.artur - ja o tym wiem i ty o tym wiesz, ze zmieniajac filtr powietrza nalezy od razu przestroic silnik, a zmieniajac wydech i filtr, nalezy od razu zmienic gazniki (badz dysze), przeregulowac, etc... najczesciej ludzie zakladaja wydech albo stozek i sie dziwia ze im nie idzie. Dodatkowo masz racje - w gornych rejestrach pracy, silnik dostaje nieco, chociaz tutaj mozna troszke poteoretyzowac - nie zawsze i nie kazdy. Zauwaz, ze maszyny sportowe raczej nie maja stozkow montowanych tylko uzysk w osiagach generowany jest innymi drozszymi sposobami. Jakby to bylo panaceum na wszystko, juz dawno byly by seryjnie montowane. Trzeba sobie zadac pytanie, czy przyslowiowa skorka warta jest wyprawki.

sepo - hmmmm, na swojego czy Rosso przykleiles?:)

A tak ogolnie, owszem to ironia byla (nie mylic z aroniÄ…) z niewielka doza sarkazmu ;>
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez piotrekxx » 19/4/2008, 22:48

to powiec mi jak niby one działaja
piotrekxx
Świeżak

Postprzez simonw » 19/4/2008, 23:33

Ale co jak dzialaja?
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez sepo » 20/4/2008, 09:15

simonw napisał(a):
sepo - hmmmm, na swojego czy Rosso przykleiles?:)

Na swoje auto nakleiłem, wiesz na Rosso bym się nie odważył bo to Pauliny pierwszer auto i mogła by dziewczyna sobie nie poradzić. Rosso + 4 naklejki mocy = R1 na pierwsze moto :lol: :lol: :lol:
sepo
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez piotrekxx » 20/4/2008, 11:56

no te naklejki mocy? I moze wiecie gdzie mozna zdobyc taka turbine jak dałem link tylko z wiekszym doładowaniem
piotrekxx
Świeżak

Postprzez sepo » 20/4/2008, 12:02

padłęm :lol: :lol:
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
sepo
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pisiu » 20/4/2008, 13:09

Turbine i naklejki mocy Ci załatwie,napisz na gg do mnie :lol: Co do ceny sie dogadamy sie :lol: Podam Ci nr konta,przelejesz i odrazu wysyłam...
Pisiu
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 20/4/2008, 17:30

Ej koniec koniec - czlowieku to IRONIA, robimy z Ciebie beke i tyle :) Naklejki mocy, zmiana zabatek itp to wlasnie takie pseudo tuningi. A to cos, co smiales nazwac turbina - mocniej dmuchniesz w balonik niz ona doladowje :) Zrobie Ci taka za 10zl albo wez mikser od ColaCao dodaj wiatraczek i bedziesz mial taka turbine ... przestan wierzyc w BAJKI !!!!! Zmien silnik, maszyne...
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez sepo » 20/4/2008, 17:43

Ej simon nie rób sobie z niego jaj. Ja mam naklejki u mnie działają :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
sepo
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê