chłopaki pomóżcie mam problem z kawasaki!! HELP ME
• Strona 2 z 2 • 1, 2
nie zebym byl gestapowcem ,ale tak kurcze wyszlo 

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
a jaki polecacie akumulator?? mam na oku YUASA albo STORMa jakiegos... stary akumulator zrobił puff i patrze a tam jeden korek wyskoczył :/ chyba sie juz nie nadaje do niczego... ale prad jescze jakis trzyma tylko ten przekaznik rozrusznika musze zrobic chyba ze to nie wina przekaznika a właśnie akumulatora....
ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 

- stryku0
- Świeżak
storma nie znam, a yuasa robila zawsze dobre akumulatory zarowno dla przemyslu elektronicznego jak i ciezkiego elektrycznego. Mam do nich zaufanie, bo na rynku nie sa od dzisiaj i nie robia tylko akumulatora do samochodu ale setki jesli nie tysiace roznych ogniw, od wind, szpitali, BMSu, samochodów, wózków widlowych itp
Pamietaj tylko ze jesli by Cie pokorcilo na aku bezobslugowy ze inaczej sie go laduje

Pamietaj tylko ze jesli by Cie pokorcilo na aku bezobslugowy ze inaczej sie go laduje

(otwórz link)

-
a jaka jest róznica miedzy akumulatorem obsługowym a bezobsługowym??? jak sie je ładuje i uzytkuje?? np jeslibym kupil moto starta zalał go elektrolitem to musze gto jescze ładować czy nie wolno go juz potem ładować??? a i jesczce co mozecie powiedziec o akumulatorach firmy MOTO START czy sa to dobre akumulatory??

- stryku0
- Świeżak
Akumulator obslugowy ma cele zalewane elektrolitem. Co jakis czas musisz dolac wody destylowanej, zeby utrzymac odpowiedni poziom plynu w celach. Jest zdecydowanie ciezszy niz aku bezobslugowy. Laduje sie go normalnym prostownikiem.
Akumulator (ogniwo) bezobslugowe jest to specjalny pojemnik z galareta(zelem) w ktorym sa elektrody. Ma tylko odpowietrzenie bardzo malutkie. Jest zdecydowanie lzejszy, oferuje mniejsze rozmiary i wieksza pojemnosc.
Jest wrazliwy na zmiane temperatury. NIE wolno go ladowac prostownikiem a ladowarka mikroprocesorowÄ… - przekroczenie granicznej temeratury moze doprowadzic do uszkodzenia badz w skrajnym wypadku eksplozji ogniwa.
Akumulator mokry, zalewasz elektrolitem i teoretycznie ma on jakas pojemnosc, dla bezpieczenstwa powinienes go naladowac, najlepiej ladowarka procesorowa, ale jesli takowej nie masz, odstaw na 18-20 godzin (nie dluzej zeby nie przeladowac). Przy poprawnie dzialajacym ladowaniu w moto, powinien dac sobie rade. Na zime wjmujesz go z moto, dajesz do cieplego miejsca i doladowujesz raz w m/c
Dokladne informacje o akumulatorach byly juz na forum, uzyj wyszukiwarki, znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
Akumulator (ogniwo) bezobslugowe jest to specjalny pojemnik z galareta(zelem) w ktorym sa elektrody. Ma tylko odpowietrzenie bardzo malutkie. Jest zdecydowanie lzejszy, oferuje mniejsze rozmiary i wieksza pojemnosc.
Jest wrazliwy na zmiane temperatury. NIE wolno go ladowac prostownikiem a ladowarka mikroprocesorowÄ… - przekroczenie granicznej temeratury moze doprowadzic do uszkodzenia badz w skrajnym wypadku eksplozji ogniwa.
Akumulator mokry, zalewasz elektrolitem i teoretycznie ma on jakas pojemnosc, dla bezpieczenstwa powinienes go naladowac, najlepiej ladowarka procesorowa, ale jesli takowej nie masz, odstaw na 18-20 godzin (nie dluzej zeby nie przeladowac). Przy poprawnie dzialajacym ladowaniu w moto, powinien dac sobie rade. Na zime wjmujesz go z moto, dajesz do cieplego miejsca i doladowujesz raz w m/c
Dokladne informacje o akumulatorach byly juz na forum, uzyj wyszukiwarki, znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
(otwórz link)

-
musze jeszcze rozkminic jedna sprawe czy do zxr 400 moge zalozyc tlumiko r6??? ogolnie tłumik powinno sie dobierac do pojemnosci no nie??? czy moge na pałę kupic jakis skrecic i bedzie wszystko git...

- stryku0
- Świeżak
tak pytam bo chciałem wymienic tłumik tylko i wyłacznie pod wzgledem wizualnym jak dzwieku stary tłumik jest lekko... poturbowany
a aprpopo chłopaki co mi możecie powiedziec o tej oponie http://moto.allegro.pl/item263165225_16 ... 60_17.html
warto ja kupic??? Wiem wiem nowa jest zawsze nowa... ale ostatnio mnie wydatki przycisneły i nie wiem czy wymieniac tka uzywke czy zbierac na newke??

warto ja kupic??? Wiem wiem nowa jest zawsze nowa... ale ostatnio mnie wydatki przycisneły i nie wiem czy wymieniac tka uzywke czy zbierac na newke??

- stryku0
- Świeżak
Wszedzie gdzie liczy sie bezpieczenstwo, mowil bede iz nowa opona jest nowÄ… oponÄ…. Wszystkie uzywania, lezakowania, wiszenia opony na haku, transportu uszkadzaja karkas (odksztalcaja). Moze tez byc uszkodzona st. molekularna gumy od lezenia na sloncu, zlej konserwacji, rozlania paliwa/oleju na gume.
Artukul imć Lovtzy, na glownej stronie www.scigacz.pl o oponach sa dwa potezne, zapoznaj sie z nimi.
Motcykl to_nie_rower, nie jezdzij, dozbieraj pieniazki, kup nowÄ… oponÄ™. Nie musi byc Michelin od razu, mozesz wziac gorsza marke ale n-o-w-a
Artukul imć Lovtzy, na glownej stronie www.scigacz.pl o oponach sa dwa potezne, zapoznaj sie z nimi.
Motcykl to_nie_rower, nie jezdzij, dozbieraj pieniazki, kup nowÄ… oponÄ™. Nie musi byc Michelin od razu, mozesz wziac gorsza marke ale n-o-w-a

(otwórz link)

-
a miales kiedys mroz latem???
letni jak nazwa wskazuje tylko na lato
letni jak nazwa wskazuje tylko na lato
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Teoetycznie minus kilka wyrzyma, o ile pamietam czerwone borygo jest od -5 do +40
(otwórz link)

-
witam mam problem a mianowicie chodzi mi o tłumik pytał o niego na 2 str ale nikt mi nic nie poradził chce wymienic tłumik i chciałem sie dowiedziec czy sa one dobierane pojemnosciowo a jesli tak to co by sie stało jakbym założył tłumik np z r6 ??? zdławiło by go???
Dzisiaj ściągnąłem stary tłumik i przejechałem sie bez niego normalnie kosmos!!! przepiękny dźwięk a echo niosło sie przynajmniej z odłegłością 1 kilometra.... i tyu kolejna opcja moze by kupic normalny tłumik przelotowy oto link http://www.allegro.pl/item265372012_tlu ... atis_.html kwestia tylko zamontowania... co mozecie powiedziec o tłumikach przelotowych sa lepsze?? czy maja jakies wady??
prosze o szybka odpowiedź
zapomniałem dodać moto ZXR 400
Dzisiaj ściągnąłem stary tłumik i przejechałem sie bez niego normalnie kosmos!!! przepiękny dźwięk a echo niosło sie przynajmniej z odłegłością 1 kilometra.... i tyu kolejna opcja moze by kupic normalny tłumik przelotowy oto link http://www.allegro.pl/item265372012_tlu ... atis_.html kwestia tylko zamontowania... co mozecie powiedziec o tłumikach przelotowych sa lepsze?? czy maja jakies wady??

zapomniałem dodać moto ZXR 400

- stryku0
- Świeżak
Wady: wieksze spalanie, roznie bywa z moca IMO moze byc jej spadek, niezgodnosc z normami halasu i emisji spalin, brak dopuszczenia do ruchu , mandat i zatrzymanie dowodu podczas kontroli pojazdu.
Zalety: fajny tunerski sałnd
Zalety: fajny tunerski sałnd

(otwórz link)

-
a jakbym założył jakiegoś scorpiona albo devila to na to samo wychodzi??? tez nie spełniaja norm?? a czy ten tłumik co podałem w linku to wogole jest cos warty?? a w czasie przeglądu nic nie beda węszyć?? nie powinno im to chyba przeszkadzac

- stryku0
- Świeżak
wiesz, jesli trafisz na normalna stacje i wjedziesz na gazie, raczej zauwaza ze troszke za bardzo ryczy
Jesli masz stacje gdzie podrzucasz tylko dowód nie bedzie problemu.
A coz, dobry wydech raczej musi byc drogi - generalnie wiesz, ze nie styknie kawalek rury kwasówki dospawac, liczy sie dlugosc, srednica etc i takie markowe tunerskie marki fakt dodaja mocy i wszystko dziala, tansze ja bym sobie osobiscie odpuscil.
Takze nie zmienialbym seryjnego wydechu.

Jesli masz stacje gdzie podrzucasz tylko dowód nie bedzie problemu.
A coz, dobry wydech raczej musi byc drogi - generalnie wiesz, ze nie styknie kawalek rury kwasówki dospawac, liczy sie dlugosc, srednica etc i takie markowe tunerskie marki fakt dodaja mocy i wszystko dziala, tansze ja bym sobie osobiscie odpuscil.
Takze nie zmienialbym seryjnego wydechu.
(otwórz link)

-
niby masz racje ale jeśli mój tłumik jest poturbowany mało atrakcyjnie wygląda i ma troche rys obdarć czy nie warto by było jednak założyć zwykła przelotówke choćby dla tego pięknego dźwieku???
jak go usłyszałem bez tłumika to teraz aż gorzej mi sie jeździ z fabryczna pucha :/
aprpos ciagle nie czaje na jakiej zasadzie sie kupuje markowe tunerskie tłumiki one sa robione pod pojemnosc??? bo np akropovic spotkalem sie ze robi 1 tłumik do r6 jak i r1 czyli różnica 400 cm3 wiec dlaczego by takiego nie zalozyc do 400 ???

aprpos ciagle nie czaje na jakiej zasadzie sie kupuje markowe tunerskie tłumiki one sa robione pod pojemnosc??? bo np akropovic spotkalem sie ze robi 1 tłumik do r6 jak i r1 czyli różnica 400 cm3 wiec dlaczego by takiego nie zalozyc do 400 ???

- stryku0
- Świeżak
Wiesz, teoretycznie wazna jest dlugosc, cisnienie gazów, brak badz nie katalizatora (mowimy o calym wydechu). Sam tlumik hm, nie powinien miec az tak duzego znaczenia oprocz tego ze halasuje nadmiernie.
Jakbys zmienial caly wydech, trzeba by sie zastanowic.
Wal na gg i tyle...
Jakbys zmienial caly wydech, trzeba by sie zastanowic.
Wal na gg i tyle...
(otwórz link)

-
teraz kwestia opon
mam do wyboru michelin pilot road 2 komplet newki albo dunlop d207 tył i d208 przód tez kolo 1000 zł co mi polecacie?? licze na szybka odpowiedz bo naserwis tzrab jechac a nie wiem ktore wybrac chyba ze macie cos ciekawszego do polecenia rzecz jasna tak do 1000 zł

- stryku0
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości