Czy dwusuw ma termostat??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy dwusuw ma termostat??
Witam
Mam pytanko czy dwusow scigacz 50ccm ma termostat jak jest chlodzony ciecza i gdzie go znajde??
Bo mam taki problemik z moim scigaczem 50ccm. jak sie temperatura minimalnie podniesie to mi jechac nie chce (zacina go na 7tys obrotow).
PORADZCIE COS:) POZDRO
Mam pytanko czy dwusow scigacz 50ccm ma termostat jak jest chlodzony ciecza i gdzie go znajde??
Bo mam taki problemik z moim scigaczem 50ccm. jak sie temperatura minimalnie podniesie to mi jechac nie chce (zacina go na 7tys obrotow).
PORADZCIE COS:) POZDRO
- supra1991
- Świeżak
Napisz moze jaki to model, np TZR50 etc, w ten sposob o wiele latwiej bedzie powiedziec Ci co tam moze byc - tak musielibysmy odprawić gusła mieszjąc w wielkim kotle smalec i lancuchy
Napisz co za model, rocznik etc i cos sie pomysli

Napisz co za model, rocznik etc i cos sie pomysli
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Rozumiem ze przy zakupie nie zassales sobie jakies ksiazki serwisowej z internetu ? Workshop Manual albo cos takiego ?
Akurat kompletnie nie wiem jak gilera wyglada od strony budowy - wydaje mi sie ze idac po przewodach gumowych z plynem, doszedlbys do termostatu - o ile taki jest - natomiast jesli masz edonkeya, Kazee, czy inny program p2p poszukaj Gilera 503 Workshop Manual i zerknij czy nie bedzie w formacie .pdf pliku z ksiazka serwisowa, gdzie to wszystko bedzie ladnie rozpisane.
Dodatkowo w dziale machanika motocyklowa - jest przyklejony na gorze temat - serwisowki do motycykli, wez zerknij moze ktorys z tamtych linków zaprowadzi Cie. Nawet jesli znajdzie sie ktos z gilerka taka, to najlepiej zerknac na schemat w manualu i bedziesz sam wiedzial co i jak
Pozdrawiam
Akurat kompletnie nie wiem jak gilera wyglada od strony budowy - wydaje mi sie ze idac po przewodach gumowych z plynem, doszedlbys do termostatu - o ile taki jest - natomiast jesli masz edonkeya, Kazee, czy inny program p2p poszukaj Gilera 503 Workshop Manual i zerknij czy nie bedzie w formacie .pdf pliku z ksiazka serwisowa, gdzie to wszystko bedzie ladnie rozpisane.
Dodatkowo w dziale machanika motocyklowa - jest przyklejony na gorze temat - serwisowki do motycykli, wez zerknij moze ktorys z tamtych linków zaprowadzi Cie. Nawet jesli znajdzie sie ktos z gilerka taka, to najlepiej zerknac na schemat w manualu i bedziesz sam wiedzial co i jak

Pozdrawiam
(otwórz link)

-
Rob jak mowi Simon... idz po gumowych przewodach do silnika... w miejscu gdzie się łaczą powinien być termo. <tylko jeszcze kwestia zebys wiedziel z ktorej strony bo do silnika beda wchodzic/wychodzic conajmniej 2 przewody>
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Jeden wprowadza plyn do bloku, drugi wyprowadza, w miedzyczasie moze byc pompa takze gdzies pod deklem osadzona.
Ale szukaj, imo jesli jest chodnica to musi byc termostat, bo przeciez obieg musi przelaczyc. Nie sadze zebybylo to rozwiazanie w ktorym zawsze silnik prauje na 2gim obiegu.
Ale szukaj, imo jesli jest chodnica to musi byc termostat, bo przeciez obieg musi przelaczyc. Nie sadze zebybylo to rozwiazanie w ktorym zawsze silnik prauje na 2gim obiegu.
(otwórz link)

-
dziwne, bo wlasnie na rozgrzanym powinien isc lepiej, na zimnym moze szarpac i nie isc
Elektronika nie powinna nic odcinac, sam nie wiem, pomysle XD

Elektronika nie powinna nic odcinac, sam nie wiem, pomysle XD
(otwórz link)

-
dziwna sprawa, bo przy przegrzanej maszynie termostat najpierw załącza wiatrak (jak masz), a dopiero na czerwonym polu odcina zapłon. nie słyszałem, żeby elektronika odcinała do jakiś obrotów. tzn po 7 tys. odcina czy jedzie dalej, ale nie wkręca? bo może przyczyną takiego zachowania jest zawalony gaźnik (pasowałoby do zacinania się na jakiś obrotach). sprawdź układ paliwowy. i świecę koniecznie. raczej teorię z termostatem bym odrzucił (o ile nie odcina na 7 tys tylko muli).
ps. a w moim pierwszym poście chodziło właśnie o to, że nie napisałeś jaki to model...
ps. a w moim pierwszym poście chodziło właśnie o to, że nie napisałeś jaki to model...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Aha a wiec tak muli mi go na 7tys i nie chce wejsc wyzej na 5 juz tez zaczyna ale wkreci sie na 7 i dalej ani rusz.
Gaznik jest dobry:) wiatraka nie mam . jak jest zimny idzie jak torpeda po 5min jazdy juz zaczyna go troche mulic na 5 tys obr. ale jakos wyjdzie wyzej na obroty i jedzie po 15min juz go calkiem zmuli na 7 i po jezdzie:( pomuzcie co zrobic:)
Gaznik jest dobry:) wiatraka nie mam . jak jest zimny idzie jak torpeda po 5min jazdy juz zaczyna go troche mulic na 5 tys obr. ale jakos wyjdzie wyzej na obroty i jedzie po 15min juz go calkiem zmuli na 7 i po jezdzie:( pomuzcie co zrobic:)
- supra1991
- Świeżak
pewnie sie przegrzewa, zobacz czy nie masz za malo płynu w chłodnicy lub czy cos sie tam nie przytkało
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jesli chlodnica jest ciepla, znaczy ze termostat puscil na drugi obieg. Moze byc pompa chlodziwa - ale nie sadze. Dziwny ten objaw...
Zadam moze glupie pytanie, ale nie jedziesz oczywiscie na ssaniu ? Jak juz go rozgrzejesz? Tak zeby nie bylo ze nie zapytalem.
Skoro sie nie wkreca, moze byc ze zla mieszanka - wiec faktycznie sprawdzic filtr paliwa, gaznik przedmuchac. Powiedz jeszcze czy nie wywala Ci oleju wydechem jak muli - jesli tak moglo by byc cos z dozownikiem oleju - wtedy regulacja.
Jesli nie, trzeba by zerknac dalej w instrukcje, co tam jeszcze masz ...
Zadam moze glupie pytanie, ale nie jedziesz oczywiscie na ssaniu ? Jak juz go rozgrzejesz? Tak zeby nie bylo ze nie zapytalem.
Skoro sie nie wkreca, moze byc ze zla mieszanka - wiec faktycznie sprawdzic filtr paliwa, gaznik przedmuchac. Powiedz jeszcze czy nie wywala Ci oleju wydechem jak muli - jesli tak moglo by byc cos z dozownikiem oleju - wtedy regulacja.
Jesli nie, trzeba by zerknac dalej w instrukcje, co tam jeszcze masz ...
(otwórz link)

-
Nie wiem czy chlodnica jest ciepla nie sprawdzalem. Nie jezdze na ssaniu:) wogule nie kopci poprostu nic z ruly nie leci. dozownika nie mam (zepsuty) wszystko zaslepilem i leje do baku mieszanke. gaznik jest czysty przedmuchany napewno jest dobry!!
- supra1991
- Świeżak
Sprawdź świece, a nie się pierdołami interesujesz ;]
Wątpie, żeby termostat miał tu coś do gadania. Jego działanie znasz, więc jakie miało by to mieć powiązanie z Twoim problemem. Zastanawiam się czy w 2T naprawdę termostat czyli czujnik temperatury (to dla niezorientowanych) Jakbyś miał jebnięty termostat, to moto by się zajebiście grzało odrazu (patrz na wskazówkę od temp. wody) Póki moto jest zimne termostat zatrzymuje wodę w bloku silnika i ona sobie tak krąży póki się nie nagrzeje. Jak się nagrzeje to termostat wpuszcza ją w obieg z wodą z chłodnicy. Dalej już chyba nie muszę mówić co się dzieje. I teraz tak. Jakbyś miał popsutu termostat, to albo tak jak napisałem wyżej moto by się grzało, albo cały czas byłoby zimne i poprostu ch***** by chodziło, a w sumie to nawet się czołgało.
Stawiam na świecę!
Aha, napisz od jak dawna Ci się tak dzieje, czy to wyszło samo z siebie i przy jakiej okazji to odkryłeś.
Pozdro
Wątpie, żeby termostat miał tu coś do gadania. Jego działanie znasz, więc jakie miało by to mieć powiązanie z Twoim problemem. Zastanawiam się czy w 2T naprawdę termostat czyli czujnik temperatury (to dla niezorientowanych) Jakbyś miał jebnięty termostat, to moto by się zajebiście grzało odrazu (patrz na wskazówkę od temp. wody) Póki moto jest zimne termostat zatrzymuje wodę w bloku silnika i ona sobie tak krąży póki się nie nagrzeje. Jak się nagrzeje to termostat wpuszcza ją w obieg z wodą z chłodnicy. Dalej już chyba nie muszę mówić co się dzieje. I teraz tak. Jakbyś miał popsutu termostat, to albo tak jak napisałem wyżej moto by się grzało, albo cały czas byłoby zimne i poprostu ch***** by chodziło, a w sumie to nawet się czołgało.
Stawiam na świecę!
Aha, napisz od jak dawna Ci się tak dzieje, czy to wyszło samo z siebie i przy jakiej okazji to odkryłeś.
Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Zaufaj mi ze 2T na prawde szybko idzie zgrzać. Technicznie jest to silnik o wiele sprawniejszy niz konstrukcje 4T, pracuje szybciej, oddaje wiecej,rozgrzewa sie w mgnieniu oka. Ja swoj wlaczam, ubiore sie otworze garaz i mam polowe skali, wyjade, zamkne brame przejade osiedlowa do glownej i ustawia sie na 70% skali
Jesli by nie chodzila pompa albo termostat wylalby juz za skale, wiec sie nie przejmuj. To na pewno nie to.
A co do swiecy to MOWIE CI raz jeszcze sciagnij sobie instrukcje cholerna do niego, przeciez tam masz WSZYSTKO rozpisane, od podzespolow, przez kalendarz konserwacji az po szczgolowy opis rozlozenia i zlozenia calosci, po to sa serwisowki.
Na filtr paliwa patrzyl ?

A co do swiecy to MOWIE CI raz jeszcze sciagnij sobie instrukcje cholerna do niego, przeciez tam masz WSZYSTKO rozpisane, od podzespolow, przez kalendarz konserwacji az po szczgolowy opis rozlozenia i zlozenia calosci, po to sa serwisowki.
Na filtr paliwa patrzyl ?

(otwórz link)

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości