Zobacz wątek - Ninja 300 - niepokojące dźwięki
NAS Analytics TAG

Ninja 300 - niepokojące dźwięki

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Ninja 300 - niepokojące dźwięki

Postprzez wrona58 » 25/4/2014, 21:23

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem kawasaki ninja 300. Póki co przejechane jest 1300 km. Przed przeglądem było słychać momentami w trakcie jazdy jakby dziwne tarcie metal o metal, podejrzewałem że to może zbyt słabo naciągnięty łańcuch. Wczoraj odebrałem moto z warsztatu (przegląd po 1000 km), łańcuch jest naciągnięty, lecz zaraz po wyjechaniu od mechanika słychać było dziwne buczenie, jakby jechał za mną inny motocykl, momentami też jest ten dźwięk tarcia o którym wspomniałem wcześniej. Mechanik powiedział że wszystko jest dobrze i nie powinno się nic dziać. Co waszym zdaniem może być przyczyną tych niepokojących dźwięków?
wrona58
Świeżak

Postprzez henio12323 » 26/4/2014, 08:45

hehe pomyliłeś fora, to forum motocyklowe a nie jasnowidzów ;P

oddaj moto do lepszego warsztatu jak ten nie mógł zdiagnozowac, niech sprawdzą czy sie koła bez oporów kręca, czy łancuch o nic nie szura, czy wydech sie gdzies nie poluzował, albo jakas blaszka nie przygieła która moze drgac i wydawac taki dzwięk. trzeba wszystko przepatrzeć, a wprawny kierowca powinien raczej słyszeć skąd dochodzi dzwięk, czy przód czy tył motocykla czy może sam silnik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 29 gości

na górê