krótsze amortyzatory w er 500
• Strona 1 z 1
krótsze amortyzatory w er 500
Witam
Założyłem do mojej er 500 amortyzatory od jawa 350(nowe), jest jednak mały mankament są one o 1,5 cm krótsze. Czy może to mieć jakieś konsekwencje podczas jazdy, czy motocykl może inaczej się zachowywać w zakrętach i czy mogę spodziewać się jakiejś niemiłej niespodzianki ?
Założyłem do mojej er 500 amortyzatory od jawa 350(nowe), jest jednak mały mankament są one o 1,5 cm krótsze. Czy może to mieć jakieś konsekwencje podczas jazdy, czy motocykl może inaczej się zachowywać w zakrętach i czy mogę spodziewać się jakiejś niemiłej niespodzianki ?

- Piotrek25...
- Świeżak
pomysł mocno średni
ale jeśli już to zrobiłeś to na pewno na prowadzenie będzie to miało wpływ bo jednak dobierane byly do innego moto, jesli tyl siedzi 1,5 cm nizej to moze ci kolo dobijać i ocierać o cos przy mocnych dolach, zreszta chyba będą miększe bo jawa raczej mniej wazy. polataj i zobacz jak jest

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
możesz bo jak tył jest niżej to moto duzo słabiej skręca, i nie patrz tylko na to że same amorki są 1.5 cm krótsze tylko sprawdź SAG czyli ugięcia, czy nie siadają przypadkiem niżej jak siedzi kierowca. wtedy robi sie cos na wzór czopera i moto nieciekawie skręca
ale plusem jest to że nigdy szimy nie złapiesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości