Problem z EN 500, ustawienie gażnika?
• Strona 1 z 1
Problem z EN 500, ustawienie gażnika?
Witam mam problem z kawasaki EN 500. Motocykl dziwnie chodzi, co jakis czas dziwnie strzela z rur wydechowych, są to takie ciche stłumione strzały. Mozna z tym bez problemu jezdzic ale zacztyna mnie to denerwowac. Znajomy mechanik powiedział iz do zrobienia jest synchronizacja gaźników. Niestety we wszystkich bydgoskich warsztatach mają obłożenie na dwa tygodnie. A ja niebawem chce jechac w wakacyjna trase. Pytanie czy moge zrobić to jakos samemu. Na mechanice jako tako sie znam... No i oczywiscie gdzie pokrecic co wymienic zeby było dobrze. Dzieki i pozdrawiam
- tropik
- Świeżak
To niekoniecznie muszą być gaźniki. Chociaż też mogą;) W każdym razie polecałbym rutynowo sprawdzić jeszcze luz zaworowy (W EN regulowany śrubami, ale jakie mają być wartości to nie wiem) wymienić świece i przejrzeć kable (może też by trzeba było je wymienić)
Chyba, że te rzeczy były niedawno robione.
Ale jak to gaźniki, to sam raczej nic nie zrobisz, więc ustawiaj się w kolejce do serwisu;)
Chyba, że te rzeczy były niedawno robione.
Ale jak to gaźniki, to sam raczej nic nie zrobisz, więc ustawiaj się w kolejce do serwisu;)
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości