skrzynia biegow
• Strona 1 z 1
skrzynia biegow
a co to moze byc ze przy wbijaniu jedynki szarpie motocyklem chodzmi mi konkretnie o fzr1000 87 rok
- fred831
- Świeżak
a jakie masz obroty jak wbijasz tÄ… jedynke?
i czy sprzęgło napewno do końca ci odłącza?
bo bez sprzęgła biegi można wrzucać, a na ślizgającym ( nie dokońca rozłączonym) nawet może ci nie jechać, tylko wtedy zajedziesz sprzęgło.
A FZR'y stukają na 1 i na 2 więc jak wszystko inne jest ok to się nie przejmuj.
i czy sprzęgło napewno do końca ci odłącza?
bo bez sprzęgła biegi można wrzucać, a na ślizgającym ( nie dokońca rozłączonym) nawet może ci nie jechać, tylko wtedy zajedziesz sprzęgło.
A FZR'y stukają na 1 i na 2 więc jak wszystko inne jest ok to się nie przejmuj.
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
cdsMarcin napisał(a):jak kolega michael powiedział... to jest normalka
nie wiem do końca czy jest to takie zupelnie naturalne zachowanie. Moj motocykl po rozgrzaniu i wbiciu biegu nawet nie drgnie. Czasami gdy silnik jest jeszcze zimny i tarcze sprzeglowe sa jeszcze sklejone to tez zdaza mi sie, ze cos pociagnie do przodu, ale delikatnie. Kolega jezdzacy GPZ600 tez nigdy nie mowil a mocniejszym szarpaniu.
Ostatnio edytowano 28/6/2007, 21:11 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
kolega fred831 napisał mi na priv, że szarpie lekko, więc ja bym to uznał na poczet normalności i zupełnie się tym nie przejmował. a piszę tu, żeby i inni mogli zweryfikować.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
To też pewnie po części zależy od motoru i może zużycia pewnych elementów. Ale wydaje mi sie, że motor który już tam troszke przejeździł jeśli lekko szarpnie to nie jest to nic złego...
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
Yamaha fzr/yzf generalnie lekko szarpie przy wrzuceniu jedynki,w niektorych egzemplarzach znalezienie luzu( neutral) jest czasami trudne,,,,,,,,,,,,,,ten typ tak ma,,,,,,,,
Koszyk sprzegla nie jest za mocny w fzr/yzf 1000,,,,gdy mocno zurzyty potrafi sie rozsypac powodujac uszkodzenia otaczajacych czasci,,,,,,,,,,,,,,,,,$$$$$$$$$$$$$,,,,,,,,,,
Radzilbym rozebrac sprzeglo i ogladnac wszystko bardzo dokladnie,szczegulnie koszyk sprzegla,tzn czy niema zadnych pekniec,rowki w ktorych tarcze sidza nie sa zuzyte.I ile dobrze pamietam to sa tam czesci ktore sa znitowane razem.O ile jest luz na nitach to niestety trzeba to wymienic.
Koszyk sprzegla nie jest za mocny w fzr/yzf 1000,,,,gdy mocno zurzyty potrafi sie rozsypac powodujac uszkodzenia otaczajacych czasci,,,,,,,,,,,,,,,,,$$$$$$$$$$$$$,,,,,,,,,,
Radzilbym rozebrac sprzeglo i ogladnac wszystko bardzo dokladnie,szczegulnie koszyk sprzegla,tzn czy niema zadnych pekniec,rowki w ktorych tarcze sidza nie sa zuzyte.I ile dobrze pamietam to sa tam czesci ktore sa znitowane razem.O ile jest luz na nitach to niestety trzeba to wymienic.
- tomekd
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości