Yamaha Maxim XJ 700 S - problem z wkręcaniem się na obroty
• Strona 1 z 1
Yamaha Maxim XJ 700 S - problem z wkręcaniem się na obroty
Witam. Problem wygląda następująco - motocykl jest zamulony do 3000 obrotów na minutę (na każdym biegu, również na luzie), od 3000 czuję silny przyrost mocy (bez szarpania, po prostu silne przyspieszenie) i prawidłowe wkręcanie się go na obroty.
W XJ 750 Sece którą również posiadam (taka sama konstrukcja silnika, 4KM mniej) silnik jest tak samo dynamiczny na każdych obrotach- w przeciwieństwie do Maxima.
Maxim na jałowych obrotach pracuje równomiernie, stan silnika jest idealny- cichy, bez żadnych stuków, wycieków etc., 30 000 km przebiegu).
Czy ktoś kto posiada Maxima może mi doradzić w czym tkwi problem, czy też ten przyrost mocy jest naturalny dla tych modeli?
Yamaha Maxim XJ 700 S, 85r, 86KM.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
W XJ 750 Sece którą również posiadam (taka sama konstrukcja silnika, 4KM mniej) silnik jest tak samo dynamiczny na każdych obrotach- w przeciwieństwie do Maxima.
Maxim na jałowych obrotach pracuje równomiernie, stan silnika jest idealny- cichy, bez żadnych stuków, wycieków etc., 30 000 km przebiegu).
Czy ktoś kto posiada Maxima może mi doradzić w czym tkwi problem, czy też ten przyrost mocy jest naturalny dla tych modeli?
Yamaha Maxim XJ 700 S, 85r, 86KM.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!

- localh0st
- Świeżak
Również byłem właścicielem XJ 750 Seca i miałem ten sam problem z nagłym przyrostem mocy powyżej pewnej granicy obrotów. Po prawie roku szukania rozwiązania wymieniłem moduł zapłonowy. Motocykl zaczął pracować kompletnie inaczej, a przyrost mocy był równomierny od spodu obrotów.
- kudlaty_888
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości