Jak spuścic olej w Muz Skorpion pilne Pomocy!!!
• Strona 1 z 1
Jak spuścic olej w Muz Skorpion pilne Pomocy!!!
Jak w temacie potrzebuje pomocy przy spuszczaniu oleju w Muz Skorpion,odkręciłem śrube spustową i tą górną od zapowietrzania sie nawet wyciągnołem filtr(bo tez go wymieniam),ale wciąż w zbiorniczku zostało strasznie dużo oleju silnikowego jak go mam spuścić?,oczywiscie troche juz spuściłem ale było to z jakieś tylko 0,5litra,oczywiscie motocykl był dobrze rozgrzany przed spuszczeniem oleju,za pomoc Serdecznie dziękuje,Pozdrawiam Jurand1987
- Załączniki
-
Zdjęcie(31).jpg
- To jest mój Muz Skorpion i biedak potrzebuje pomocy bo domaga sie nowego oleju i filtra.
- (74.96 KiB) Pobrane 231 razy
Nie tylko z obrotów i momentów człowiek żyje.Zwolnijmy i pomyślmy o otaczającej nas przyrodzie.
- Jurand1987
- Świeżak
Tak jak juz napisałem spuszczałem na ciepłym silniku i tylko mi tyle udało sie z niego zlać niewiem o co chodzi,może gdzieś potrzeba jeszcze odkręcić jakąś śrubke od zapowietrzania,zaczołem spuszczać wczoraj,niedawno wruciłem ze szkoły i dalej jest tyle samo oleju ile było.A może potrzeba na zapalonym silniku spuszczać?,oczywiście nie długo bo sie może zatrzeć,ju popadam w depresje motocykl też domaga sie nowego oleju pomużcie mu.pozdrawiam Jurand1987
- Załączniki
-
Zdjęcie(32).jpg
- Muz Skorpion 660cc
- (71.04 KiB) Pobrane 209 razy
Nie tylko z obrotów i momentów człowiek żyje.Zwolnijmy i pomyślmy o otaczającej nas przyrodzie.
- Jurand1987
- Świeżak
JUrand, odkręciłeś filtr i spust, tak?
Wlew też, tak? Więc póki co OK. Pytanie ile mieści się u Ciebie oleju i kiedy ostatni raz sprawdzałeś olej? Może po prostu jeździłeś na tejk resztce.
Wlew też, tak? Więc póki co OK. Pytanie ile mieści się u Ciebie oleju i kiedy ostatni raz sprawdzałeś olej? Może po prostu jeździłeś na tejk resztce.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Juz sobie sam poradziłem(na szczęście),wystarczyło odkręcić korek u góry i korek u dołu odpalić motocykl chwilke poczekać i juz mam całe 2,7litra w zlewce na olej,wymieniłem olej na nowy kupiłem nowy filtr który tez założyłem teraz wystarczy lać benzyne i jerzdzić : ] ,pozdrawiam Jurand1987
- Jurand1987
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości