Zerwana linka od sprzęgła
• Strona 1 z 1
Zerwana linka od sprzęgła
Witam, mam problem, zerwała mi się linka od sprzęgła (suzuki GSX600f), mam nową i chcę ją wymienić jednak by dostać się do linki w silniku należy odkręcić pokrywę chronioną przez 3 śruby na imbusy, 2 odkręciłem bez problemu, jednak 3 ma wyrobiony gwint i nie można jej odkręcić. Na innych forach czytałem o kleju to metalu dzięki któremu przykleiłbym klucz do śruby i wykręcił całość jednak czy ten klej jest na tyle mocny ?
- lukasz2161
- Świeżak
Nie ma możliwości nacięcia, śruba jest w takie tulejce małej. Dlatego chyba tylko klej, tylko czy jest on na tyle mocny.
Problem rozwiązany, rozwierciłem śrubę.
Problem rozwiązany, rozwierciłem śrubę.
- lukasz2161
- Świeżak
Kurczę, wykrętakiem byś sobie ładnie poradził, a teraz trzeba odwalać cyrki...
Idź do sklepu i kup sobie wykrętaki, przynajmniej następnym razem nie zepsujesz gwintu.
A ja mam inny problem- dekielek trzyma się u mnie na tyle mocno, że używając całkiem całkiem siły swoich rąk nie jestem w stanie go odkręcić imbusem, a nie chcę walić w niego młotkiem- macie jakieś rady?
Idź do sklepu i kup sobie wykrętaki, przynajmniej następnym razem nie zepsujesz gwintu.
A ja mam inny problem- dekielek trzyma się u mnie na tyle mocno, że używając całkiem całkiem siły swoich rąk nie jestem w stanie go odkręcić imbusem, a nie chcę walić w niego młotkiem- macie jakieś rady?
- bober3
- Świeżak
2 sprawa to taka, że warto mieć np bita krótkiego i stuknąc młotkiem, wtedy duzo lżej sie bedzie odkręcało ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
To aluminium i nie chcę zepsuć gwintu. Pewnie ktoś dał jakiś za mocny klej do gwintów, na dniach wezmę jakąś przedłużkę i spróbuje ruszyć. Zawsze pozostaje takie coś do wykręcania, w które się wali młotkiem, nazwy nie pamiętam 

<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości