YAMAHA YZ 250 problem z odpaleniem.
• Strona 1 z 1
YAMAHA YZ 250 problem z odpaleniem.
Witam i na wstępie przepraszam jeśli pisze w złym miejscu. Mam problem i chciałem się poradzić, zakupiłem motocykl yamaha yz 250, pośmigałem 2 dni bez żadnych problemów, po odstawieniu yamahy do garażu dwa dni pozniej chciałem ją odpalić ale niestety nie udało się, w motorze zalewa świece, iskra jest bardzo mocna po kilku kopnięciach strzeliło z rury wydechowej, pod kopem nie czuje żadnych zmian kompresja jest bardzo dobra. Po jezdzie zgasiłem motor i odstawiłem do garażu, nie zgasł mi i do samego końca wkręcał się jak szatan, co się mogło stać? Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi, Pozdrawiam!
- 19mlody90
- Świeżak
piszesz.... od tego jest dział offroad
pewnie nieumiejętnie odpalałeś, i zalałeś. wykręc swiece pokop troche, poczekaj aż wyparuje nadmiar. wkręc swiece, odkręc kranik, odciągnij ssanie i kop
powinna odpalić. jak nie próbuj na pycha, choć łatwo nie bedzie. przy okazji w krótkim czasie zmieniłbym swiece, i wyczyscił oraz wyregulował gaźnik bo to też moze byc spory wpływ
pewnie nieumiejętnie odpalałeś, i zalałeś. wykręc swiece pokop troche, poczekaj aż wyparuje nadmiar. wkręc swiece, odkręc kranik, odciągnij ssanie i kop

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum