Kawasaki ER5
• Strona 1 z 1
Kawasaki ER5
Witam. Po obu stronach cylindrów motoru, między żebrami są małe dziurki. Zauważyłem, że z tego miejsca wyciekło trochę płynu chłodniczego. Dopiero co kupiłem motor, i wydaje mi się, że w miejscach tych dziurek powinny być jakieś gumowe zaślepki. Może ktoś tak miał i mi poradzi? Moto jest po przeglądzie. Mam pytanie czy jest to jakiś odpływ nadmiaru płynu, czy to miejsce do zlewania resztki płynu z układu chłodzącego, gdzie brak zaślepek. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
- Mr. Eko
- Świeżak
Nie powinno tam być żadnych zatyczek, otwory są tam właśnie po to żeby w razie jakiś wycieków, dostania się wody miała którędy odpłynąć a nie zalewać świece i fajki.
Czy w czasie tego przeglądu zmieniano płyn chłodzący? bo w tym miejscu może się on znaleźć jeżeli ktoś rozlał w czasie wymiany( wlew jest pod bakiem). Albo obudowa termostatu cieknie ale wtedy będzie ubywać płynu i z tych dziurek będzie się lało cały czas.
Zły dział
Czy w czasie tego przeglądu zmieniano płyn chłodzący? bo w tym miejscu może się on znaleźć jeżeli ktoś rozlał w czasie wymiany( wlew jest pod bakiem). Albo obudowa termostatu cieknie ale wtedy będzie ubywać płynu i z tych dziurek będzie się lało cały czas.
Zły dział
- Corr
- Świeżak
Ale co zrobiles? Pochwal sie, dla potomnosci, moze i mi sie przyda 

BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości