Zobacz wÄ…tek - PROBLEM Z SUZUKI RM250!! rocznik 1996
NAS Analytics TAG

PROBLEM Z SUZUKI RM250!! rocznik 1996

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

PROBLEM Z SUZUKI RM250!! rocznik 1996

Postprzez maurus » 29/5/2006, 18:54

witam serdecznie mam problem, mianowicie , spieprza mi woda z chłodnicy tzn. odpale motorek i po chwili woda mi ucieka góra i dołem tzn odpływem i sie jak by zaczybnała gotować, olej w silniku tak jakbym mleko sie zrobiło :evil: nie wiem czy to aby nie wina peknietej głowicy ;( :shock: czy wydmuchanej uszczelki pod cylindrem czy głwicą juz sam nie wiem, wydawało mi sie ze ostanio pod cylindrem z uszczelki dziwne banki małe uchodziły, motorek po odkreceniu manetki gorzej wchodzi na obrtoty (tzn na poczatku sie muli) prosze o odpowiedz iu pomoc o co chodzi i czy juz mam z nim uciekac do żyda :roll: pozdrawiam
maurus
Świeżak

Postprzez Bunny » 29/5/2006, 19:27

a jak go odpalisz to kopci? może być uszczelka pod głowicą...to by tłumaczyło dlaczego się dusi - brak kompresji.
A woda zchłodnicy ucieka tylko przy odpalonym? jeśli tak to widać za duże temperatury tam są i strasznie szybko paruje... ale żeby aż tak?
Jeśli postoi zgaszony dłużej i też ucieknie to znaczy, że jakaś dziurka powstała:) ew dziurka jest doś wysoko i jak się woda zagrzeje to paruje i zwiewa :P
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PajÄ…k » 29/5/2006, 23:23

ewentualnie nie jeździ się motocyklem z uszkodzoną uszczelką pod głowicą ludzie zlitujcie sie prawdź jeszcze jak wygląda olej i napisz to nabierzemy pewności
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Thrillco » 30/5/2006, 01:00

jak zaraz nie wymienisz uszczeleki pod głowica to odpal go jeszcze pare razy i pojexdzij a będziesz miał kupe złomu w garażu do generalnego remontu:)Objawy jakie podales są typowe dla walniętej uszczelki pod głowica...nie pod pokrywa głowicy:)nie pomyl.
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez maurus » 2/6/2006, 13:47

witam, olej jest jak mleko, tak jak by sie woda dostała sam nie wiem, jak odpale motorek i nalana jest woda do chłodnicy to chwile jest ok a po chwili sie woda tak jak by gotowała, i spieprza dołem, tzn odpływem i motorek zaczyna sie dusic, i ciezkko pali albo wcale, pozdrawiam
maurus
Świeżak

Postprzez Terror » 2/6/2006, 14:11

Dobra droga do zatarcia sprzęta.
Już go nie pal, a wymień tą uszczelkę. Mleko masz, bo się może z wodą w emulsję miesza. Nie rozwarstwia się później? :twisted:
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez PajÄ…k » 2/6/2006, 22:47

Terror pżecież dobrze wiesz że się rozwarstwia jak ostygnie a napisz tu nam wszystkim numery silnika żeby nikt od ciebie tego nie kupił ;)
ps zmień te uszczelke albo jak ni wiesz o co chodzi oddaj moto w dobre ręce (Pajęcze ręce)
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maurus » 3/6/2006, 18:56

Ale mnie pocieszacie ja go nie chce sprzedac , złom to jeszcze chyba nie jest ;) ciagnie jak głupie, bo jest po kapitalce tyle ze ktos spierdzielił uszczelke pod głowicą, narazie moto stoi bedzie na dniach wymiana :] jezdze na off roadach i moim sprzetem hasałem reszte jak trzeba :] a niby 1996 rok , tyle ze teraz ta uszczelka nieszczesna :[ ale sie zrobi i bedzie looz potrzebowałem porad za ktore wam dziekuje :} pozdrawiam i miłego i (bezpiecznego:) jezdzenia
maurus
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê