suzuki rf 600 pilnie pomocy.
• Strona 1 z 1
suzuki rf 600 pilnie pomocy.
witam wszystkich miłośników jednośladów.
panowie mam problem z 2 biegiem,mianowicie przy około 6 tys zaczyna szarpać lecz jak powoli dodaje gazu to jest ok.wiem ze to skrzynia a konkretniej wałek 2 biegu czy jakoś tam.mam prośbę czy ktoś może ma schemat jak rozebrać skrzynie lub jak ja wyjąc z silnika ,czy trzeba cały silnik rozpoławiać bo nie mam pojęcia a opinie już rożne słyszałem????

panowie mam problem z 2 biegiem,mianowicie przy około 6 tys zaczyna szarpać lecz jak powoli dodaje gazu to jest ok.wiem ze to skrzynia a konkretniej wałek 2 biegu czy jakoś tam.mam prośbę czy ktoś może ma schemat jak rozebrać skrzynie lub jak ja wyjąc z silnika ,czy trzeba cały silnik rozpoławiać bo nie mam pojęcia a opinie już rożne słyszałem????

- Jedz tak żeby śmierć cie nie dogoniła..
RF!!!!!!!!
RF!!!!!!!!
- mako231
- Świeżak
Czy to szarpanie to jest jak by był poślizg?
Miałem kiedyś taki przypadek w GSX1400 kolega załatwił skrzynie i trzeba było rozwalić cały silnik żeby wymienić uszkodzone koła zębate.
U ciebie na pewno nie ma skrzyni kasetowej wiec będzie trzeba rozpoławiać silnik.
Miałem kiedyś taki przypadek w GSX1400 kolega załatwił skrzynie i trzeba było rozwalić cały silnik żeby wymienić uszkodzone koła zębate.
U ciebie na pewno nie ma skrzyni kasetowej wiec będzie trzeba rozpoławiać silnik.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
to masz uszkodzone kły łączące koła zębate
Bez rozbiórki silnika się nie obejdzie
Czy ktoś wrzucał biegi bez sprzęgła?
Bez rozbiórki silnika się nie obejdzie
Czy ktoś wrzucał biegi bez sprzęgła?
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
nie no niby zawsze ze sprzęgłem.pyzatym takiego kupiłem.lecz coś wyczytałem ze niby można jakoś dól rozebrać ze nie trzeba góry rozpoławiać tylko dól i skrzynia wyjdzie ale to każdy ma inne zdanie. 

RF!!!!!!!!
RF!!!!!!!!
- mako231
- Świeżak
masz srwisówkę do niego?
w serwisówce jest opis jak to zrobić
ale silnik i tak trzeba wyjąć i rozpołowic
w serwisówce jest opis jak to zrobić
ale silnik i tak trzeba wyjąć i rozpołowic
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
nie kolego nie posiadam serwisowi,kopiłem go od osoby która nie dbała ja staram się to wszystko ogarnąć zęby to jakoś wyglądało i jeździło.tamten sezon jakoś przejechałem ale w tym chce ten bieg koniecznie naprawić. 

RF!!!!!!!!
RF!!!!!!!!
- mako231
- Świeżak
ściągnij sobie serwisówke i wedłog niej się poruszaj a doprowadzisz pojazd do należytego stanu
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
plus jest ze nie musisz ruszać góry... wywalasz silnik z ram odwracasz do góry nogami i dolny karter odkrecasz... musisz odkrecic rozrusnika alternator pokrywe zebatek rozrusznika ..ale góry nie ruszasz... wiec pojdzie szybciej...u rf 2 to jest normalka ze lecą,, u mnie była 2 i 4... ale skrzynie cała przełożyłem i jest ok. Pozdro
-_- SuZuKi RF -_-
- scyzoryk91
- Świeżak
napisz na priv numer ramy od sprzętu a ja jutro sprawdzę ile kosztuje para kół zębatych 2 biegu
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości