Klamki Womet Tech Gsxr 750 K7 PROBLEM !!! POMOCY !!!
• Strona 1 z 1
Klamki Womet Tech Gsxr 750 K7 PROBLEM !!! POMOCY !!!
Dziś przysłali mi klamki Womet Tech do motocykla Suzuki Gsxr 750 K7 i mam taki problem że klamkę hamulca zamontowałem bez żadnych problemów sprzęgło tez szybko poszło ALE wadzi cały czas o ten adapter koło manetki który sie znajduje nie mogę do końca wcisnąc sprzęgła a co za tym idzie jak wrzucam 1 bieg od razu zaczyna ruszac :/
Miałem już te klamki zamontowane w Zx6r 07 oraz w R6 2009 i takich problemów nie było.
Może ktoś z was miał podobny problem albo się z tym jakos uporał ???
Pisałem do Biura Womet Tech ale mówią ze nigdy nie mieli takich problemów z tymi własnie klamkami do tego typu modelu motocykla :/
Zdjęcia pokazujące w czym problem:
http://www.bikepics.com/members/Suchy9393/p1/ (otwórz link)
Miałem już te klamki zamontowane w Zx6r 07 oraz w R6 2009 i takich problemów nie było.
Może ktoś z was miał podobny problem albo się z tym jakos uporał ???
Pisałem do Biura Womet Tech ale mówią ze nigdy nie mieli takich problemów z tymi własnie klamkami do tego typu modelu motocykla :/
Zdjęcia pokazujące w czym problem:
http://www.bikepics.com/members/Suchy9393/p1/ (otwórz link)
-Yamaha R6 09
-
Suchy93 - Świeżak
Coś czuje, że masz źle dobrane klamki, nie do tego modelu.
Czy przełącznik świateł nie powinien być trochę bardziej obrócony na cliponie w stronę przodu moto? Niby powinien być tam bolec pozwalający na montaż tylko w jednym położeniu, ale nigdy nic nie wiadomo.
A swoją drogą nie wolisz mieć klamki ustawionej na 6? Wtedy by Ci dużo wcześniej wysprzęgało i nie musiałbyś ciągnąć klamki do samej manetki.
Czy przełącznik świateł nie powinien być trochę bardziej obrócony na cliponie w stronę przodu moto? Niby powinien być tam bolec pozwalający na montaż tylko w jednym położeniu, ale nigdy nic nie wiadomo.
A swoją drogą nie wolisz mieć klamki ustawionej na 6? Wtedy by Ci dużo wcześniej wysprzęgało i nie musiałbyś ciągnąć klamki do samej manetki.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Noo własnie niby symbol adaptera sprzęgła powinien byc S35 i własnie taki jest.
A co do ustawienie klamki to jeszcze jej nie przyspasowałem do siebie bo powinna ta klamka manetki dotykac a tutaj na każdym poziomie odstaję. Jeśli przesunę na wyższy poziom bardziej odstaję. A jeśli na niższy to motocykl jest bardziej agresywny, praktycznie od razu jedzie z wrzuceniem biegu cały czas mnie to zastanawia o co chodzi bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło ani nikomu kogo znam i posiada klamki WT. Tez cały czas myśle że źle dobrane są ale jeśli napisali ze powinienem miec symbol na adapterze S35 i sprawdziłem i własnie taki jest to kompletnie mnie to ździwiło ;/
A co do ustawienie klamki to jeszcze jej nie przyspasowałem do siebie bo powinna ta klamka manetki dotykac a tutaj na każdym poziomie odstaję. Jeśli przesunę na wyższy poziom bardziej odstaję. A jeśli na niższy to motocykl jest bardziej agresywny, praktycznie od razu jedzie z wrzuceniem biegu cały czas mnie to zastanawia o co chodzi bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło ani nikomu kogo znam i posiada klamki WT. Tez cały czas myśle że źle dobrane są ale jeśli napisali ze powinienem miec symbol na adapterze S35 i sprawdziłem i własnie taki jest to kompletnie mnie to ździwiło ;/
-Yamaha R6 09
-
Suchy93 - Świeżak
Ale symbol masz wytłoczony na adapterze czy gdzieś na opakowaniu? Bo to różnica.
Jak dla mnie źle dobrane i tyle.
Swoją drogą wstaje to K7 na koło z gazu na 3 jak się dobrze bujnie zawiasem czy nie?
Jak dla mnie źle dobrane i tyle.
Swoją drogą wstaje to K7 na koło z gazu na 3 jak się dobrze bujnie zawiasem czy nie?

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Opcje sÄ… dwie :
1 . masz zerwany bolec na przełączniku, a tym samym źle ustawione przełączniki, poprzez co klamka bije o konsole
2. popuść mocowanie kalmki i przesuń w taki sposób aby klamka wciskała się do końca...
Innej opcji brak ...
1 . masz zerwany bolec na przełączniku, a tym samym źle ustawione przełączniki, poprzez co klamka bije o konsole
2. popuść mocowanie kalmki i przesuń w taki sposób aby klamka wciskała się do końca...
Innej opcji brak ...
-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości