taki problem...... bardzo Was proszÄ™...
• Strona 1 z 1
taki problem...... bardzo Was proszÄ™...
...w sumie to jak dla Was nieduży.
Od razu zaznaczam, że skorzystałem ze wspaniałej opcji szukaj, ale nic nie znalazłem.
Chce zmienić oponę tylną i mam pytanie dotyczące demontażu i montażu tylnego koła. Kiedyś takie rzeczy robiłem, ale w motorach z bębnami z tyłu, poza tym mechanikiem nie jestem, ale wole to sam zrobić, bo powinienem sobie dać rade. A Wy napewno robiliście już to nie raz.
O czym mam pamiętać? Czy przy ściąganiu koła trzeba coś robić z zaciskami hamulców? Czy wystarczy wysunąć tarcze razem z kołem po odkręceniu i zdjęciu łańcucha, a przy zakładaniu tylko wsunąć i poskręcać?
Pomożecie? Z góry dzięki.

Chce zmienić oponę tylną i mam pytanie dotyczące demontażu i montażu tylnego koła. Kiedyś takie rzeczy robiłem, ale w motorach z bębnami z tyłu, poza tym mechanikiem nie jestem, ale wole to sam zrobić, bo powinienem sobie dać rade. A Wy napewno robiliście już to nie raz.
O czym mam pamiętać? Czy przy ściąganiu koła trzeba coś robić z zaciskami hamulców? Czy wystarczy wysunąć tarcze razem z kołem po odkręceniu i zdjęciu łańcucha, a przy zakładaniu tylko wsunąć i poskręcać?
Pomożecie? Z góry dzięki.
- PeeYack
- Świeżak
Nic trudnego, nawet prościej i mniej zabawy niż z bębnen. Przy ściąganiu zacisku hamulcowego weź nim troche poruszaj na boki tak żeby się troche (naprawde to nie musi być dużo ) klocki rozsuneły, bo tak lepiej niż później na siłe wciskać je na tarcze czy rozsuwać jakimś kluczem.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości