cos z elektryka
• Strona 1 z 1
cos z elektryka
Siemka
a wiec po trasie umylem motocykl karcherem. i to byl blad (gdzies na forum byl poruszany temat czym myc - wiec okazuje sie ze nie byle czym) po umyciu i przejechaniu jakis 15 km i moto troche zaczal glupiec. mianowicie na poczatku gasl i strzelal z tlumika w momencie gdy wlaczalem swiatla. licznik bez przerwy sie restartowal, obrotomierz przerywal. np jak nacisne hamulec to wszystko przygasa - to wyglada na objawy zwarcia. dzis kupilem miernik i zaczne szukac. Jakies podpowiedz co do miejsca od ktorego zaczac??
a wiec po trasie umylem motocykl karcherem. i to byl blad (gdzies na forum byl poruszany temat czym myc - wiec okazuje sie ze nie byle czym) po umyciu i przejechaniu jakis 15 km i moto troche zaczal glupiec. mianowicie na poczatku gasl i strzelal z tlumika w momencie gdy wlaczalem swiatla. licznik bez przerwy sie restartowal, obrotomierz przerywal. np jak nacisne hamulec to wszystko przygasa - to wyglada na objawy zwarcia. dzis kupilem miernik i zaczne szukac. Jakies podpowiedz co do miejsca od ktorego zaczac??
-
lowlo - VIP Ścigacz.pl
Ja bym poczekał aż wyschnie. To nie musi być zwarcie na < 1 Ohm. Jeśli to elektronika to trochę wilgoci wystarczy. A z objawów wynika, że raczej małe zwarcie i elektronika fiksuje. Gdyby było duże to by bezpieczniki strzelały. Możesz też przeczyścić przewody wys. napięcia. Ale zegarom to nie pomoże.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
noo tez radze bys najpierw poczekał by wyschło wszystko na słoncu czy tam jak.... ja myłem sobie pocketbika to wszytsko naraz mi chodziło.... światła mrygały rozrusznika cały czas chodził itd.
hehhe
Czekaj cierpliwie.

Czekaj cierpliwie.
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
poczyscilem wtyczki, ale widze ze nie ma ladowania na wlaczonym bikeu - jest 9,80 Volta, wiec chyba nie laduje akumulatora. Wczoraj jak gwaltownie przyspieszalem i przod opadl spowrotem na asfalt to cos sie przylaczylo bo nagle zrobilo sie jasniej a pochwili znow jakosc swiatla spadla, musze popatrzec w serwisowce. elektryk ze mnie amator ale cos musze wykombinowac 

-
lowlo - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa