Zobacz wątek - cos z elektryka
NAS Analytics TAG

cos z elektryka

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

cos z elektryka

Postprzez lowlo » 5/6/2007, 09:04

Siemka

a wiec po trasie umylem motocykl karcherem. i to byl blad (gdzies na forum byl poruszany temat czym myc - wiec okazuje sie ze nie byle czym) po umyciu i przejechaniu jakis 15 km i moto troche zaczal glupiec. mianowicie na poczatku gasl i strzelal z tlumika w momencie gdy wlaczalem swiatla. licznik bez przerwy sie restartowal, obrotomierz przerywal. np jak nacisne hamulec to wszystko przygasa - to wyglada na objawy zwarcia. dzis kupilem miernik i zaczne szukac. Jakies podpowiedz co do miejsca od ktorego zaczac??
lowlo
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Grubas » 5/6/2007, 14:36

Ja bym poczekał aż wyschnie. To nie musi być zwarcie na < 1 Ohm. Jeśli to elektronika to trochę wilgoci wystarczy. A z objawów wynika, że raczej małe zwarcie i elektronika fiksuje. Gdyby było duże to by bezpieczniki strzelały. Możesz też przeczyścić przewody wys. napięcia. Ale zegarom to nie pomoże.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krystian Ochędalski » 5/6/2007, 20:36

noo tez radze bys najpierw poczekał by wyschło wszystko na słoncu czy tam jak.... ja myłem sobie pocketbika to wszytsko naraz mi chodziło.... światła mrygały rozrusznika cały czas chodził itd. :P hehhe

Czekaj cierpliwie.
Krystian Ochędalski
Świeżak

Postprzez lowlo » 6/6/2007, 07:52

poczyscilem wtyczki, ale widze ze nie ma ladowania na wlaczonym bikeu - jest 9,80 Volta, wiec chyba nie laduje akumulatora. Wczoraj jak gwaltownie przyspieszalem i przod opadl spowrotem na asfalt to cos sie przylaczylo bo nagle zrobilo sie jasniej a pochwili znow jakosc swiatla spadla, musze popatrzec w serwisowce. elektryk ze mnie amator ale cos musze wykombinowac :)
lowlo
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa