Gixxer 750 1999 sprzęgło ciągnie
• Strona 1 z 1
Gixxer 750 1999 sprzęgło ciągnie
Witam. Dostałem motor żeby rzucić na niego okiem bo właściciel miał problem z regulacja sprzęgła mianowicie strasznie ciągnęło nawet wyciśniecie na max nie pomagało. Później zobaczyłem że brakuje oleju z silniku uzupełniłem olej brakowało 1l ale to dalej nie pomogło.
Padała decyzja żeby zaglądnąć do tarcz i tu makabraja
od razu rzuciły się w oczy opiłki metalu. Wyciągnąłem cały kosz sprzęgłowy opiłki dostały się między tarcze i jedną tą metalową znacznie wypaliły. Opiłki wzięły się z zabieraka sprzęgła tarcze jakby się wryły w zęby na nim o porobiły wżery. I teraz pytanie czy to że tak ciągnęło to spowodowane było tym syfem na tarczach? Miał ktoś takie problemy ze sprzęgłem. Bo ja osobiście pierwszy raz się z tym spotkałem. a ten zabierak postaram się za polerować na równo żeby tarcze gładko chodziły i może będzie działać
Czy lepiej nie ryzykować i założyć inny
Padała decyzja żeby zaglądnąć do tarcz i tu makabraja

Czy lepiej nie ryzykować i założyć inny

-
AdamŁysy - Świeżak
Sprzęgło bardzo dokładnie wymyłem w myjce wysuszyłem i ponownie złożyłem na olej jak książka pisze ale nic dalej ciągnie wyciśnięte do granic możliwości. Może być coś takiego że tarcze się blokują o te wżery na koszu i zabieraku? Moto ma przebieg 54tys. Do końca do kiedy nie urwał linki działało. Wżery są na pierwszych tarczach co raczej wskazuje na dosyć agresywna jazdę. W takim razie szukam kosza i zabieraka.
-
AdamŁysy - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa