Witam i o tarcze pytam :)
• Strona 1 z 1
Witam i o tarcze pytam :)
Mam w planie kupić uzywaną tarczę do Zephyra 750.
Nie jeżdże mega szybko i mega brawurowo - używka mi wystarczy.
Jedna z moich jest delikatnie krzywa i mam drgania na kierownicy przy hamowaniu. Tarcza już upatrzona w dobrym stanie za 110zł.
Moje pytanie brzmi tak:
Czy po zamontowaniu tej "używanej-nowej" tarczy należy "wrzucić nowe klocki hamulcowe? Czy nie koniecznie?
Pozdrawiam
lukasz
Nie jeżdże mega szybko i mega brawurowo - używka mi wystarczy.
Jedna z moich jest delikatnie krzywa i mam drgania na kierownicy przy hamowaniu. Tarcza już upatrzona w dobrym stanie za 110zł.
Moje pytanie brzmi tak:
Czy po zamontowaniu tej "używanej-nowej" tarczy należy "wrzucić nowe klocki hamulcowe? Czy nie koniecznie?
Pozdrawiam
lukasz
- Załączniki
-
- Dsc00140.jpg (31.33 KiB) PrzeglÄ…dane 2449 razy
Ostatnio edytowano 29/5/2007, 10:12 przez lukaszp, łącznie edytowano 1 raz
- lukaszp
- Świeżak
Mnie nikt tego nie uczył, ale jak założysz nowe to od razu będą się docierać do profilu tarczy a stare noszą już ślady starej, które dopiero muszą się wyrównać. Nie ryzykowałbym ze starymi.
Hamulec to rzecz na której nie powinno się oszczędzać więc tą tarczę też najpierw dobrze wytestuj, żebyś się nie rozczarował w nieodpowiednim momencie
Hamulec to rzecz na której nie powinno się oszczędzać więc tą tarczę też najpierw dobrze wytestuj, żebyś się nie rozczarował w nieodpowiednim momencie

-
Grzybu - Bywalec
Motocykl ktorym teraz jezdze byl po glebie, tez mialem krzywa tarcze oddalem do prostowania i wszystko bylo ok. na 2000tkm po tym przebiegu spowrotem sie odkrztalcila wiec nie polecam prostowania.Zdecydowalem sie kupic nowy komplet i padlo na breakingi(1900pln w detalu)troche drogo ale warto ,poprawily sie wszystkie parametry hamowania -skutecznosc ,wyczucie ,znikla sklonnosc do przegrzewania ukladu,polecam .Wiem ze z Lucasa tez sa dobrze oceniane i tansze.
- torowiec
- Świeżak
Olek motocykle.Pisalem ze tyle kosztuje w detalu ,ale ja tam mam duze upusty wiec wyszlo 1500pln.To jest ten model na ktorym jezdzil A.Pawelec i Alek Dubelski.
Wiem, ze Andrzej chcial w nie wyposazyc R1-ki startujace w Fiat Yamaha Cup ale nie dogadali sie co do ceny
Wiem, ze Andrzej chcial w nie wyposazyc R1-ki startujace w Fiat Yamaha Cup ale nie dogadali sie co do ceny
- torowiec
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości