Yamaha R6 2003 Brak zasilania nic nie działa
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 2003 Brak zasilania nic nie działa
Wybrałem się dziś na przejażdżkę wszystko było pięknie cacy , podjechałem do sklepu bo mnie suszyło siadam na moto przekręcam kluczyk i.... nic, nic się nie zaświeciło jakby nagle ktoś zajumał mi aku. Wkurwio**!!! zadzwoniłem po kolesia żeby mnie popchnął. Motor zaskoczył delikatnie się podławił ale ogólnie normalnie wkręcał się na obroty itp za to licznik zachowywały się jak szalony co rusz się włączał i wyłączał. Dojechałem do chaty rozebrałem siedzenie sprawdziłem kostki masę wszystko wyglądało ok. Zmierzyłem napięcie i co dziwne jak stacyjka była na OFF to pokazywał 12,5V jak przekręciłem na ON spadało do 1,5 V no i oczywiście nic nie działało. Alarm jedynie działał normalnie ale za to nie mrygały kierunki podczas uzbrajania. Po pewnym czasie wszysko zadziałało licznik pompa paliwa światła napięcie 12,5V od razu Banan na gębie wciskam rozruch i tylko PYK!!!! Znów wszystko zgasło... Nie wiem gdzie szukać problemu.
"Pal gumÄ™ pal gumÄ™ koleÅ›..."
-
polaris20 - Świeżak
Bateria padla. Miernik mierzy bez obciazenia i pokazuje 12V, wlaczasz zaplon i wszystko znika. Mozesz na probe odlaczyc aq i podlaczyc do niego zarowke taka ze 50 W i zobaczyc czy bedzie swiecila. Jesli byloby zwarcie to juz by sie cos palilo.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Re: Yamaha R6 2003 Brak zasilania nic nie działa
Kadzio napisał(a):polaris20 napisał(a):Po pewnym czasie wszysko zadziałało licznik pompa paliwa światła napięcie 12,5V od razu Banan na gębie wciskam rozruch i tylko PYK!!!! Znów wszystko zgasło... Nie wiem gdzie szukać problemu.
A jak to wyjaśnić?
Sprawdź kalble przy aku czy sie nie poluzowały i bezpieczniki czy nie siedzą za luźno
No nie doczytalem, ze cos zadzialalo. Moze byc sniedz na polaczeniach

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
przy słabym aku mogłem czasami uruchomić motocykl na chwilę ale bardzo niemrawo chodził i gasł, potem tylko kręcił albo znikało wszystko jak nie miał siły, ja zaczął bym od sprawdzenia stanu akumulatora i klem zanim bym szukał czegoś bardziej poważniejszego
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości