Zobacz wątek - Zmiana płynu chłodzącego w GPZ 500
NAS Analytics TAG

Zmiana płynu chłodzącego w GPZ 500

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zmiana płynu chłodzącego w GPZ 500

Postprzez holender » 26/5/2007, 12:31

Witam
Byłoa woda wiec chceałem zmienić..
No dobra. Srube odkręciłem, korek od zbiorniczka też i kapie kap kap pocisnąłem tego węża i jakoś zeszło ale...
została woda w zbiorniku wyrównawczym cholera.
No i co teraz? SÄ… jakieÅ› odpowietrzniki i jesli tak to gdzie???
Podejrzewam ze wode trzyma termostst, ale przecież nie zagrzeje maszyny bez wody zeby termostst póścił (pompa) Tylko nie mówcie ze do zmiany płynu trzeba sciągać całą czache...Dodzm tylko ze podczas spuczszania silnik nieststy był zimny :?
holender
Świeżak

Postprzez holender » 26/5/2007, 16:46

Ludzie nikt nie pomoże??
Chciałbym jutro troche pojeżdzić.... :(
holender
Świeżak

Postprzez simonw » 26/5/2007, 22:31

U mnie sprawa jest prosta - zdejmujesz plastik, dobijasz sie do chlodnicy, odpinasz oba weże gumowe (opaski metalowe) i woda sie zlewa. Oprocz tego w wyrownawczym masz tez wąż i opaske, zdejmujesz - ewentualnie jedna sruba imbus i wlewasz, podlaczasz , zalewasz plynem :)

Taka droge obral poprzedni wlasciciel, w manualu pisza zeby tylko rury u chlodnicy odczepic
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez sebek1111 » 27/5/2007, 01:26

Po pierwsze jak sciagniesz bak, to po lewej stronie (tak samo jak masz zbiorniczek, to tak samo po drugiej stronie zobacz, tyle ze trzeba zdjac bak bo nie ma tam takiej odkrecanej klapki) jest korek ktorym wlewa sie plyn (ma byc pod sam korek), Jak go odkrecisz to pewnie bedzie sciekac wiecej.

Zbiorniczek wyrownawczy chyba bedziesz musial jakos odessac. Bo to chyba nie jest zbiorniczek wyrownawczy tylko taki ze z ukladu jest wyzucany nadmiar plynu.
sebek1111
Świeżak

Postprzez holender » 27/5/2007, 09:51

Do korka chłodnicy dostałęm sie bez ściągania baku :D , ze zbiorniczka płyn odessałem wężykiem, zalałem (weszło ok 1,5L) Rozumiem że nie trzeba odpowietrzać??
Dzięki za pomoc
holender
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê