Zostawilem na noc na zapłonie CBR 1000F
• Strona 1 z 1
Zostawilem na noc na zapłonie CBR 1000F
Witam. Tak jak w temacie zostawłem swoja cbr 1000f 91' na załlonie.Rano przychodzę, akumulator rozładowany( a raczej rozwalony bo nie da sie go naładowac).Gdy podłącze cbr-ke pod inny akumulator kreci ale nie odpala. Natomiast moto z popychu odpala od razu:/ Proszę o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedz.
- cobee
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jaki inny prad ? jakie inne napięcie ?
napiecie jest to samo... chyba że twoje auto to tir i ma wtedy 24V...
a prąd ? pradu moze miec tyle co w elektrowni, rozrusznik pobiera tyle ile chce. i w tym cały ambaras żeby dostarczyc tyle ile sie chce. dlatego nie odpalisz duzego moto na akumulatorze od skuterka - za mały prąd. ale za duzy akumulator - nie rozwali rozrusznika tylko rozrusznik pełną swoja parą bedzie mógł kręcic godzine. a nie 5 minut..
pytanie tylko takie - czy jak podpinasz aku od auta to czy podpinasz przewody do klem mocno ? czy aby stykało ? bo jak tylko na styk, albo jakimis cienkimi przewodami ( te z marketu "kable rozruchowe" są czasem za cienkie ) to moze nie kręcic dobrze bo średnica przewodu jest zbyt mała
napiecie jest to samo... chyba że twoje auto to tir i ma wtedy 24V...
a prąd ? pradu moze miec tyle co w elektrowni, rozrusznik pobiera tyle ile chce. i w tym cały ambaras żeby dostarczyc tyle ile sie chce. dlatego nie odpalisz duzego moto na akumulatorze od skuterka - za mały prąd. ale za duzy akumulator - nie rozwali rozrusznika tylko rozrusznik pełną swoja parą bedzie mógł kręcic godzine. a nie 5 minut..
pytanie tylko takie - czy jak podpinasz aku od auta to czy podpinasz przewody do klem mocno ? czy aby stykało ? bo jak tylko na styk, albo jakimis cienkimi przewodami ( te z marketu "kable rozruchowe" są czasem za cienkie ) to moze nie kręcic dobrze bo średnica przewodu jest zbyt mała
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
henio nie tir tylko ciezarowka, tir - transport international routier - takie zezwolenie na przewóz towarow
co do krecenia to jak podpinasz aku z auta to nie kreć za długo bo wtedy masz bardzo duzy prad na rozruszniku i grzeje sie on bardziej niz z twojego aku w moto(o ile aku w moto jest mniejsze od aku z auta)
co do kabli z marketu to porażka po całości, bo to takie padło ze nie raz lepiej jest auto odpalać kablem którym prowadzimy instalacje elektryczną w domu, ja zainwestowałem i zrobiłem na kablach od spawarki i nawet ciezarowki sie na nich odpalają i ani troche sie nie grzeją bo opór mają prawie zerowy

co do krecenia to jak podpinasz aku z auta to nie kreć za długo bo wtedy masz bardzo duzy prad na rozruszniku i grzeje sie on bardziej niz z twojego aku w moto(o ile aku w moto jest mniejsze od aku z auta)
co do kabli z marketu to porażka po całości, bo to takie padło ze nie raz lepiej jest auto odpalać kablem którym prowadzimy instalacje elektryczną w domu, ja zainwestowałem i zrobiłem na kablach od spawarki i nawet ciezarowki sie na nich odpalają i ani troche sie nie grzeją bo opór mają prawie zerowy
- tomera
- Stały bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
dokladnie na kablach z marketu nie odpalisz sam wiem po sobie zanim kupilem nowy aku, krecil na aku z samochodu a nie odpalal i jak to sie mowi sztorcowal bo za slaby prad i wiecie co wystarczylo dodatkowo do tych kabli z marketu podlaczylem jeszcze dwa kabelki takie zwykle cienkie i to wystarczylo zeby odpalal
oczywiscie to bylo tylko tak na sztuke zeby moto tylko przepalic jak go kupilem

-
sonycbr77 - Bywalec
Iska jest. Ale wydaje mi się że słaba, do tej pory uzytkowalem ktm exc 380 2t i w nim byla duzo mocniejsza iska. aaa i gdyby sie cewki spaliły to z pychu tez by nie odpalal a on od ,,dotknieca,, odpala nawet na zimnym
- cobee
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości