filtr oleju
• Strona 1 z 1
filtr oleju
Czy filtry oleju są jakoś znormalizowane czy każdy model motocykla ma swój dedykowany?
Chodzi mi o to, ze chce kupić olej przez internet, a raczej olej z filtrem. Oczywiscie podam model i marke motocykla, lecz interesuje mnie to czy jeśli założę otrzymany filtr ( zakładam, że będzie pasował ) to czy mogę mieć 100% pewności, że na pewno będzie odpowiedni?
Gwoli jasności motocykl to FZ6 z 2005 roku.
Chodzi mi o to, ze chce kupić olej przez internet, a raczej olej z filtrem. Oczywiscie podam model i marke motocykla, lecz interesuje mnie to czy jeśli założę otrzymany filtr ( zakładam, że będzie pasował ) to czy mogę mieć 100% pewności, że na pewno będzie odpowiedni?
Gwoli jasności motocykl to FZ6 z 2005 roku.
- qwee
- Świeżak
rózne moto maja rózne filtry. ale jak juz kupisz dopasowany to bedzie pasował. zobacz np na katalog firmy HF (hiflofiltro ) kazdy filtr ma przydzielony numer, ja mam w swoim moto np 2 filtry oba inna. do twojego moto tez beda innego. jeszcze jest kwestia jakosci ;P mozna kupic filtr za pewna cene a mozna kupic 2X drozszy. i tez bedzie róznicia w budowie, itp itd. ale wtedy jak pisze że pasuje do FZ6 05 to musi pasować 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Śmiało kup przez internet, tak jak Henio pisze zwróć uwagę aby był dopasowany do Twojego modelu, np.
http://allegro.pl/hf-303-filtr-oleju-ho ... 99280.html
Polecam firmÄ™ HIFLOFILTRO
http://allegro.pl/hf-303-filtr-oleju-ho ... 99280.html
Polecam firmÄ™ HIFLOFILTRO

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
nie wiem jak filtry oleju, ale filtry powietrza sie róznią. lepsze są po prostu lepiej wykonane, lepsze materiały, lepsza przepuszczalnosc, przy lepszym zatrzymywaniu syfu itp itd. pewnie tez jest tak w filtrach olejowych. aczkolwiek przy amatorskiej zwykłej jeździe nie przepłacał bym tylko dla firmy i poprawionych parametrów których i tak sie nie wykorzysta w fabrycznym moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja zawsze sprawdzam na stronie larssona, wpisujesz model motocykla, szczegółowo wybierasz z listy i już po sprawie.
A do Twojego jak i mojego motoru (bo jeżdżę tym samym) to HF303 w ciemno możesz brać pasuje na 100%
A do Twojego jak i mojego motoru (bo jeżdżę tym samym) to HF303 w ciemno możesz brać pasuje na 100%
- tomkraft00
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 57 gości