Zobacz wÄ…tek - Honda nsr
NAS Analytics TAG

Honda nsr

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda nsr

Postprzez Bartek_piastow » 28/4/2007, 22:19

Witam! Jestem posiadaczem hondy nsr. Podczas gdy wracalem do domu z wycieczki uslyszalem strzaly z tlumika. Problem jest taki ze motocykl chodzi na wolnych obrotach a gdy chce wkrecic powyzej 5tys obrotow to zaczyna mi strzelac z tlumika i sie dlawic. Czyscilem gaznik dwa razy oraz filtr powietrza. Czy mozliwe jest ze cos znajduje sie w tlumiku i poprostu nie daje sie wkrecic na obroty gdyz jest zly przeplyw spalin? Prosze o wskazowki!

Pozdrawiam!! :D
Bartek_piastow
Świeżak

Postprzez elco » 28/4/2007, 23:13

Skoro czyscisz i rozbierasz gaznik, to chyba nie jest az tak wielka filozofia po prostu zajrzec do tego tlumika. Wsadzic tam cos elastycznego i zbadac. Wydaje mi sie jednak, ze skoro nie jest to wina gaznika to mozliwe ze zle ustawiony jest sklad mieszanki przy dozowniku. Aczkolwiek problem moze byc znacznie powazniejszy i prawdopodobnie jest cos nie tak z elektrnika a mianowicie modulem zaplonowym. Jezli sprawdzisz dozownik i tlumik i nie pomoze to radze udac sie do serwisu zeby sprawdzic elektronike.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Manhatan » 29/4/2007, 00:13

Kiedy ostatni raz wymieniałeś świecę? Czy jest ona oryginalna i czy w ogóle patrzyłeś do niej po całym incydencie?

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bartek_piastow » 29/4/2007, 08:23

Swiece wymienilem wczoraj. nie jest ona oryginalna. Kupilem taka sama jaka byla, poniewaz jest to 150cmm polini. Swieca ma bardzo ladny kolor i nie widac zadnych sladow zalewania.
Bartek_piastow
Świeżak

Postprzez Krystian OchÄ™dalski » 2/6/2007, 23:59

w takim razie masz źle wyregulowany gaźnik - zamałą dawke powietrza. Pozdro.
Krystian Ochędalski
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê