Zobacz wÄ…tek - Stuki, puki , cykanie w motocyklu SUZUKI SV650
NAS Analytics TAG

Stuki, puki , cykanie w motocyklu SUZUKI SV650

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Stuki, puki , cykanie w motocyklu SUZUKI SV650

Postprzez Bartman » 18/4/2007, 11:31

1.Cyka mi cos na wolnych obrotach, w serwisach powiedzieli ze to napinacz łancuszka w przednim cylindrze i że do wymiany. Problem w tym że serwisy sa pełne teraz i najblizsze terminy sa na koniec maja. Ja mam jednak pytanie do posiadaczy tych motocykli i do osób które miały ten objaw, bo podobno jest to wada dziecięca tego motocykla. moj jest z `99r i przebieg 20tys na pewno a moze i wiecej(mam go od roku). na róznych stronach i forach ludzie piszą róznie, o naciąganiu łanncuszka, lub tez o tym ze jest to zupelnie nieszkodliwe i mozna z tym jeździć( nawet w jednym serwisie mi tak powiedzieli).. Dlatego mam mętlik w glowie - kilka stówek droga nie chodzi.
2. Czy napinacz do nowszych modeli (>2003) jest wymienny i czy bedzie sie lepiej sprawował w roczniku 1999 ??

Odpisujecie, każdy kto coś wie, bede wdzięczny za każde słowo, które pozwoli mi lepiej poznać problem.
dzięki i pozdrawiam.
Bartman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bartman » 23/4/2007, 00:46

no co jest??? nikt nic nie wie na ten temat??
Bartman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pikus910 » 26/4/2007, 20:48

osobiscie dla spokoju bym dal motor do serwisu zeby sprawdzili luz na zaworach, lancuszek i napinacz. Bo cykanie na wolnych to bardziej mi sie wydaje ze sie sa wtregulowane zawroy
pikus910
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê