Stuki, puki , cykanie w motocyklu SUZUKI SV650
• Strona 1 z 1
Stuki, puki , cykanie w motocyklu SUZUKI SV650
1.Cyka mi cos na wolnych obrotach, w serwisach powiedzieli ze to napinacz łancuszka w przednim cylindrze i że do wymiany. Problem w tym że serwisy sa pełne teraz i najblizsze terminy sa na koniec maja. Ja mam jednak pytanie do posiadaczy tych motocykli i do osób które miały ten objaw, bo podobno jest to wada dziecięca tego motocykla. moj jest z `99r i przebieg 20tys na pewno a moze i wiecej(mam go od roku). na róznych stronach i forach ludzie piszą róznie, o naciąganiu łanncuszka, lub tez o tym ze jest to zupelnie nieszkodliwe i mozna z tym jeździć( nawet w jednym serwisie mi tak powiedzieli).. Dlatego mam mętlik w glowie - kilka stówek droga nie chodzi.
2. Czy napinacz do nowszych modeli (>2003) jest wymienny i czy bedzie sie lepiej sprawował w roczniku 1999 ??
Odpisujecie, każdy kto coś wie, bede wdzięczny za każde słowo, które pozwoli mi lepiej poznać problem.
dzięki i pozdrawiam.
2. Czy napinacz do nowszych modeli (>2003) jest wymienny i czy bedzie sie lepiej sprawował w roczniku 1999 ??
Odpisujecie, każdy kto coś wie, bede wdzięczny za każde słowo, które pozwoli mi lepiej poznać problem.
dzięki i pozdrawiam.
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
osobiscie dla spokoju bym dal motor do serwisu zeby sprawdzili luz na zaworach, lancuszek i napinacz. Bo cykanie na wolnych to bardziej mi sie wydaje ze sie sa wtregulowane zawroy
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości