Wymiana napędu w Bandicie
• Strona 1 z 1
Wymiana napędu w Bandicie
Proszę o rade. Jakie są objawy związane ze zużyciem napędu.
Kupiłem suzuki bandita dwa tygodnie temu i jest to mój pierwszy motocykl. Przy dynamicznym starcie słychać stukot dobiegający z tyłu i nie mogę dokładnie zlokalizować żródła.
Dziękuje za pomoc.
Kupiłem suzuki bandita dwa tygodnie temu i jest to mój pierwszy motocykl. Przy dynamicznym starcie słychać stukot dobiegający z tyłu i nie mogę dokładnie zlokalizować żródła.
Dziękuje za pomoc.
- tokmc
- Świeżak
przedewszystkim sprawdz ile wynosi naciag lancucha. Jezeli jest wiekszy niz 25-35mm i nie da sie juz go naciagnac to znaczy, ze trzeba go wymienic. Ale objawy moga byc tez inne. Sprawdz na podniesionym i dobrze ustawionym kole, czy lancuch ma jednakowy naciag na calej dlugosci. Zuzycie mozna poznac tez po mocno zaostrzonych zebatkach lub widocznej roznicy w odleglosci ogniw lancucha.
Ale jezeli stukanie slychac tylko przy ruszaniu radze sprawdzic najpierw symetrie kola.
Ale jezeli stukanie slychac tylko przy ruszaniu radze sprawdzic najpierw symetrie kola.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
U mnie lancuch wytrzumal 27000 km. Do ok 3.5 tys obrotow cos stukało ale pozniej sie zjarzylem ze to lancuch. Sprawdzilem ze od tylnej zebatki odchodzi okolo 6 mm.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości