Wiatraczek do chłodnicy klx 650C
• Strona 1 z 1
Wiatraczek do chłodnicy klx 650C
Witam
Mam problem z wiatraczkiem od chłodnicy w moim klx, mianowicie dziś przejechałem ok 40 km w mieście i ani razu się nie włączył co przy tych upałach powinien chodzić raczej dość często (chłodnica była tak rozgrzana że aż parzyła). Próbowałem poodciskać wszystkie kable które dochodziły do wiatraczka i zobaczyłem że jeżeli do styku kabli (połączenie termometru (termostatu?)który znajduje się w chłodnicy) przyłoży się uziemienie które jest na chłodnicy wiatraczek chodzi (nie ważne czy ciepły motor czy zimny) tak samo się dzieje jak połączę kombinerkami (kable i np. ramę). Niestety ten model nie posiada wskaźnika temperatury i nie mam podłączonej kontrolni informującej o zbyt dużej tem. (od nowości, każdy elektryk u których bywałem nie chciał się podjąć bawienia z tym)
Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się rozwalić i jak to naprawić?
Mam problem z wiatraczkiem od chłodnicy w moim klx, mianowicie dziś przejechałem ok 40 km w mieście i ani razu się nie włączył co przy tych upałach powinien chodzić raczej dość często (chłodnica była tak rozgrzana że aż parzyła). Próbowałem poodciskać wszystkie kable które dochodziły do wiatraczka i zobaczyłem że jeżeli do styku kabli (połączenie termometru (termostatu?)który znajduje się w chłodnicy) przyłoży się uziemienie które jest na chłodnicy wiatraczek chodzi (nie ważne czy ciepły motor czy zimny) tak samo się dzieje jak połączę kombinerkami (kable i np. ramę). Niestety ten model nie posiada wskaźnika temperatury i nie mam podłączonej kontrolni informującej o zbyt dużej tem. (od nowości, każdy elektryk u których bywałem nie chciał się podjąć bawienia z tym)
Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się rozwalić i jak to naprawić?
- Dil
- Świeżak
jak masz termowłącznik czyli to wkręcone w chłodnice urządzonko do którego idą2 przewody, to zewrzyj oba przewody ze sobą. wtedy powinien zacząć pracować. jeżeli nie pracuje to gdzies kable są uszkodzone albo cos nie jest podpięte. a jeżeli działa to znaczy że termowłącznik może byc padnięty. nie wiem jak ganiasz ale te tansze termowłączniki w terenie padają jak muchy
:

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości