ładowanie
• Strona 1 z 1
ładowanie
witam, padło mi ładowanie w moto wczesniej paliło regulator napiecia wymieniłem regulator i uzwojenie alternatora i mam max 13,5 to chyba troche za mało w czym moze byc problem...
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
A akumulator w jakim stanie ?
Nowy ? stary ?
Uszkodzony akumulator też moze sprawiac problemy z ładowaniem. Zbyt słaby lub uszkodzony moze "ciągnąc" za duzo pradu co moze powodowac uszkodzenia alternatora, regulatora lub przewodów.
Dodatkowo zobacz jeszcze na klemy, styki, kostki itp.
Dokładnie wyczyść klemy a nastepnie kostę tam przy głownym bezpieczniku od akumulatora (chyba w r6 powinno byc tak samo lub podobnie jak w r1 z tego rocznika). Tam gdzie jest bezpiecznik (drugi bezpiecznik obok kostki jest jako zapasowy, nie jest podłączony w obwód) i tak kostka to te styki od tej kostki (4 piny) to jest wszystko rozbieralne, mozna dokladnie rozebrac i wyczyscic.
Ja u siebie w R6 niedawno tez mialem kłopoty z ladowaniem i czysciłem wszystkie styki, kostki itp.
Nowy ? stary ?
Uszkodzony akumulator też moze sprawiac problemy z ładowaniem. Zbyt słaby lub uszkodzony moze "ciągnąc" za duzo pradu co moze powodowac uszkodzenia alternatora, regulatora lub przewodów.
Dodatkowo zobacz jeszcze na klemy, styki, kostki itp.
Dokładnie wyczyść klemy a nastepnie kostę tam przy głownym bezpieczniku od akumulatora (chyba w r6 powinno byc tak samo lub podobnie jak w r1 z tego rocznika). Tam gdzie jest bezpiecznik (drugi bezpiecznik obok kostki jest jako zapasowy, nie jest podłączony w obwód) i tak kostka to te styki od tej kostki (4 piny) to jest wszystko rozbieralne, mozna dokladnie rozebrac i wyczyscic.
Ja u siebie w R6 niedawno tez mialem kłopoty z ladowaniem i czysciłem wszystkie styki, kostki itp.
-
omerx - Świeżak
jeżeli akumulator jest naładowany, silnik chodzi, masz światła włączone, napięcie jest 13,5 i napięcie nie skacze góra-dół to moim zdaniem wszystko jest ok pzdr
- mario11lsd
- Świeżak
siemka , wymieniłem regulator i jest ok od 13,7 do 14,4 w moto palił sie ciagle regulator naapiecia wymieniłem akumulator regulator napiecia i uzwojenie alternatora i z ładowaniem jest super tylko k.u.r licznik mi przestał chodzic!!:(:( obroty sa a licznik wyswietla ciagle 000 i dalej sie grzeje redulator jak niewim co:( w czym moze byc problem juz nie mam siły do tej r1
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości