Klejenie plastików
• Strona 1 z 1
Klejenie plastików
Ostatnio przewrucił mi się motor. Naszczęście tylko lekko się mi połamało przednia owiewka! Czym najlepiej ją posklejać?? Jakiś klej?? Czy co?? Wszystkie kawałki mam. Co doradzicie??
- Smoli
- Świeżak
żywica epoksydowa i mata szklana odpadają, bo szybko zaraz pojawiają sie na nowo pęknięcia. Sprawdzone przezemnie.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Tylko jak to siÄ™ sprawdza na takim plastiku? w Sendzie plastiki wykonane sÄ… chyba z tworzywa DGB czyli inaczej polipropylenu, a to chyba nie to samo co przy sportowych maszynach 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
jezeli motocyklem masz zamiar jeszcze pojezdzic i chcesz miec to porzadnie zrobione sam nie kombinuj tylko idz do goscia co prowadzi warsztat "spawanie plastików" i on ci to zrobi na pewno o wiele lepiej niz domowe klejenie chocby najlepszym klejem...
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
proponuje zywice i mate. Mam poklejone tym kilka drobnych elementow i nic sie nie rozpada ani peka dalej. Ale jezeli chcesz miec pewnosc, ze bedzie to zrobione naprawde dobrze to idz z tym do fachowca. Nie biora za to duzo.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
jesli nie brakuje ci zadnych elementoj to daj to do spawania koszty nislie i wszystko jest czyste a jesli chcesz sie babrac z zywica to oki ZYWICA POLIMEROWA 100% skuteczna i nic ci nie bedzie odpadac ale jesli chodzi o ceny pomiedzy spawaniem a zywica to sa prawie takie same wiec niewiem czy oplaca ci sie bawic zywica
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości