Amortyzator bez oleju, klocki hamulcowe i olej
• Strona 1 z 1
Amortyzator bez oleju, klocki hamulcowe i olej
Witam, mam FZR 600 Genesis 4JH 94. To moje pierwsze moto. Chyba troche go nadwyrezylem, bo w 3 tygodnie zrobilem 2600km. Przedni prawy amortyzator od 2 dni puszcza olej. Jakies 2-3 krople na dzien. Skapuje w nocy z konca amora prosto na tarcze hamulcowa(cholera wie ile wylatuje podczas jazdy). Bede wymienial uszczelki, ale moge zaczac dopiero w przyszly piatek kiedy bede mial wszystkie potrzebne czesci i narzedzia. Teraz pytania:
1 Czy olej moze trwale zmienic wlasciwosci klockow hamulcowych? Na pewno pierwszego dnia kapnelo na tarcze, a nie zauwazylem i rozmazalo po klockach- teraz przed jazda sprawdzam i wycieram jak jest olej
2 Czy jesli wycieknie mi wiekszosc lub calosc oleju do piatku to moge uszkodzic jakies inne elementy amortyzatora ?(niestety jezdze nim do pracy i odstawce na tydzien nie ma mowy)
Siedze w UK i tak na prawde dopiero zaczynam sie uczyc nim jezdzic, wiec jeszcze nie znam nikogo kto mogl by mi doradzic... A generalnie moto miazdzy pyte i codziennie ciesze miche jak idiota kiedy na niego wsiadam :]
1 Czy olej moze trwale zmienic wlasciwosci klockow hamulcowych? Na pewno pierwszego dnia kapnelo na tarcze, a nie zauwazylem i rozmazalo po klockach- teraz przed jazda sprawdzam i wycieram jak jest olej
2 Czy jesli wycieknie mi wiekszosc lub calosc oleju do piatku to moge uszkodzic jakies inne elementy amortyzatora ?(niestety jezdze nim do pracy i odstawce na tydzien nie ma mowy)
Siedze w UK i tak na prawde dopiero zaczynam sie uczyc nim jezdzic, wiec jeszcze nie znam nikogo kto mogl by mi doradzic... A generalnie moto miazdzy pyte i codziennie ciesze miche jak idiota kiedy na niego wsiadam :]
Yamaha FZR600R
Suzuki GSXR 750T
Suzuki GSXR 750T
- cruxer
- Świeżak
Sprawdzilem dzisiaj dokladnie hamulce. Z hamowaniem na razie jest normalnie, jak scisne na maxa moto zachowuje sie jak przedtem, ale po jezdzie prawa tarcza jest zawsze minimalnie cieplejsza od lewej, wiec cos juz jest nie tak. No to mam dodatkowa robote :/ Moze to i dobrze przy okazji zorientuje cos sie tam dzieje.
Dzieki za info
. Pozdrawiam.
Dzieki za info

Yamaha FZR600R
Suzuki GSXR 750T
Suzuki GSXR 750T
- cruxer
- Świeżak
Ja sciagnalem emulem serwisowke do mojego moto. To podstawa, znajdziesz tam wszystko. Od cisnienia w oponach, po sily z jakimi dokrecac poszczegolne sruby. Wszystko przejrzyscie i krok po kroku ze zdjeciami i schematami.
Pozdro
Pozdro
Yamaha FZR600R
Suzuki GSXR 750T
Suzuki GSXR 750T
- cruxer
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości