połamane plastiki w skuterze
• Strona 1 z 1
połamane plastiki w skuterze
witam. rok temu kupiłem skuter i ogólnie jest z nim wszystko ok, prócz jednego problemu. mianowicie z lewej strony mam połamane plastiki, kiedy kupowałem maszynę była ona nienaruszona, a ja żadnej gleby nie zaliczyłem, nie wiem w jaki sposób pękły. na początku razem z ojcem to pospawaliśmy, jednak znowu popękały. może to być spowodowane wibracjami? a może zbyt dużym obciążeniem? i czym to posklejać? jakaś zwykła "kropelka" czy coś innego? z góry dziękuję. 

- parch
- Świeżak
i założę sie o krate piwa że to chinczyk
??
jedynie sensownie to jest oddac do spawania. ew samemu mozna kupić taki lut do spawania plastików i lutownicą sobie pokleic to taniej bedzie choc nie tak dobrze
zwykły klej mało co da. jeszcze dobry patent to podklejenie od spodu żywicą z włoknem szklanym. od góry szpachla równanie malowanko i plastiki jak nowe
a jeżeli to chinczyk to po prostu norma xd tak sa zrobione zaprojektowane i wyprodukowane z takich materiałów (chodza słuchy że talerzyki nożyki i widelce jednorazowe do grilla są przerabiane na plastiki do skuterków xd ) kumplowi tez z niczego zaczeły pękać ;/ nic nie zrobisz

jedynie sensownie to jest oddac do spawania. ew samemu mozna kupić taki lut do spawania plastików i lutownicą sobie pokleic to taniej bedzie choc nie tak dobrze

a jeżeli to chinczyk to po prostu norma xd tak sa zrobione zaprojektowane i wyprodukowane z takich materiałów (chodza słuchy że talerzyki nożyki i widelce jednorazowe do grilla są przerabiane na plastiki do skuterków xd ) kumplowi tez z niczego zaczeły pękać ;/ nic nie zrobisz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha kurde przegrałem
xd
powiem ci tak
klejenie żywicą jest banalnie łatwe i super sie sprawdza bo podklejasz w miare elastrycznym materiałem. nie raz tym kleiłem przeróżne rzeczy i sie trzymało ( np osłonka chłodnicy do hondy mtx która była w 10 kawałkach ) po klejeniu poszpachlowaniu i pomalowaniu spoko znosiła jazde w terenie gdzie są wibracje itp itd. koszt nieduzy bo żywica z utwardzaczem plus metr2 płotna szklanego to około 20 zł. sciagasz plastiki i podklejasz od tyłu
najpierw mieszasz żywice. potem pędzelkiem ją nanosisz wokół pęknięcia. potem docięte kawałki włokna przykładasz i potem pędzelkiem nasączasz włókno szklane aż całkiem sie pokryje żywicą. wyschnie w kilka godzin i mozna składac : kumpel w yamaszce DT 80 ma tak boczki podklejone.

powiem ci tak

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości