GSX-R 750 SRAD 96 gaśnie przy 240 km/h
• Strona 1 z 1
GSX-R 750 SRAD 96 gaśnie przy 240 km/h
Witam wszystkich. Mam problem z moim sradem. Motocykl ogolnie chodzi dobrze, odpala bez problemu ale jak dostanie ostro w dupe czyli jak przyspieszam ostro od poczatku to zawsze przy predkosci ok 240km/h silnik poprostu gasnie. Odpocznie 2 minuty i normalnie odpala. Wymienilem swiece i to nie pomoglo. Czy moze to byc wina modułu czy raczej gazniki sa do czyszczenia i regulacji a moze jeszcze jakas inna przyczyna? Dzisiaj przyspieszalem po malu na szostym biegu i to samo przy 240 kleknal:/ Ratujcie!!! Pozdrawiam Kulczas
- kulczas
- Świeżak
Witam kulczas.Ja też mam srada i ten sam problem.Tylko nie zaobserwowałem tego przy 240 natomiast po około jakichś 20 kilometrach.Już mnie szlag trafia , dzisiaj wyciągnąłem gaźniki , membrany z gaźników , odkręciłem z pod zbiornika tą klapke gdzie jest pompa paliwa wraz z filtrem i wydmuchałem filtr paliwa (powietrza już wcześniej wyczyściłem ale nie pomogło) rozebrałem również kranik podciśnieniowy i troche polatałem i narazie ustało ale nie kręciłem ją długo w wysokich obrotach.Jutro się przekonam , ale widze że to ustrojstwo to przypadek sradów.MOŻE JEST KTOŚ MĄDRY KTO WIE CO TO JEST I NAM PODPOWIE.Acha Kulczas ,m zauważyłem że ssanie nie odbijało mi do końca i to też mogło być przyczyną (zbyt bogata mieszanka) więc poluzowałem linkę i odbiłem dźwignie do końca , może to jest to...?Jak coś odkryjesz to pisz natychmiast , ja ci zdałem dokładny opis dzisiejszych czynności.Pozdro i oby to było ostatni raz
- gadzina
- Świeżak
Dzieki chłopaki:) To moze byc to bo motor dopiero kupilem od kolesia ktory nic przy nim nie robil, mial go 3 lata a przejechal 1500km, nawet swiec nie wymienial. Jutro postaram sie to wszystko przeczyscic. Nie mam kasy zeby dac go do serwisu bo sie splukalem kupujac go:) Dobrze ze istnieja takie fora i zyczliwi ludzie. W najblizszym czasie dam znac jaki bedzie efekt. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje:)
- kulczas
- Świeżak
Kulczas ile zapłacił ci za SRADA? Pytam z ciekawości , może też sprzedam.Tylko uczciwie odpowiedz.A tak wogóle to w tych SRSDach to chyba elektronika szwankuje.Może dodrze zrobiłeś sprzedając go aczkolwiek pod innymi względami to jest spoko motorek.Pozdro.
- gadzina
- Świeżak
sprzedalem za okragle 10 tysi. tanio ale i tak na nim zarobilem. Byl troche spadaczony, caly malowany, zegary mial od rocznika 98 i caly czas palila sie czerwona kontrolka od wtrysku, jednak nie przeszkadzalo to napalonemu, mlodemu chlopakowi:) teraz mam triumpha SPRINT 1050 ST '05 stan techniczny idealny wizualny brak bocznych owiewek i zbity klosz tylnej lampy(moze uda mi sie zalatwic). Ogolnie bardzo fajny motorek z zaje...silnikem (125KM i 104 NM) Za jakis miesiac bedzie na sprzedaz oczywiscie w bardzo ciekawej cenie:) bo mam na oku cbr 1000rr REPSOL za dobra kase ktora zapewne tez bedzie na sprzedaz ale jeszcze nie wiem kiedy:) Ponizej link do fotki gixxera dla ciekawskich:)
http://img441.imageshack.us/my.php?image=c1co4.jpg
POZDRAWIAM
http://img441.imageshack.us/my.php?image=c1co4.jpg
POZDRAWIAM
- kulczas
- Świeżak
kulczas -> Temat: Wysłany: 13/4/2007, 15:26
kulczas -> ostatnia odpowiedz: Wysłany: 22/4/2007, 22:15
MECHA-MOT odpowiedz: Wysłany: 15/4/2008, 11:03
Chyba Ci sie kur*a lata pomylily:/ zj*. kolo rok temu sprzedał moto a Ty mu rady dajesz... chyba Cie po**bało:|
kulczas -> ostatnia odpowiedz: Wysłany: 22/4/2007, 22:15
MECHA-MOT odpowiedz: Wysłany: 15/4/2008, 11:03
Chyba Ci sie kur*a lata pomylily:/ zj*. kolo rok temu sprzedał moto a Ty mu rady dajesz... chyba Cie po**bało:|
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości