czujnik predkosci cbr600fs
• Strona 1 z 1
czujnik predkosci cbr600fs
problem jest taki: nie pokazuje predkosci.zrobilem niedawno test wedlug serwisowki i wyszlo na to ze nie dziala mi czujnik predkosciomierza.jako ze w sklepie kosztuje niemale pieniadze potrzebuje potwierdzenia. test zrobilem woltomierzem na kostce czujnika. wedlug ksiazki jak jest sprawny przu ruchu kolem jest zmieniajace sie napiecie 0-5V. u mnie obojetne czy ruszam czy nie pokazuje stale 2,71V.to jest to czy jeszcze szukac?
po drugie zakladajac ze to to znalazlem na necie uzywany czujnik od cbr600f4 z 99roku.wyglada tak samo ale czy jest to to samo?z gory dzieki
po drugie zakladajac ze to to znalazlem na necie uzywany czujnik od cbr600f4 z 99roku.wyglada tak samo ale czy jest to to samo?z gory dzieki
- Peett
- Świeżak
Spoko ze bedzie nie wazne od rocznika od czasu f3 we wszystkich CBR 600 montowane sa te same czujniki predkości a rożnią sie tylko nr katalogowym - Tak mi powiedział ziomek w serwisie Hondy w Poznaniu jak dzwonilem z ta sama przypadloscie bo nowy kosztuje 640 złych a ja wyrwalem na alledrogo od f4 za 50 zł
-
Veenom - Świeżak
wyrwałem może nie tak tanio ale mimo wszystko dużo taniej niż w sklepie. tylko że idzie ze stanów więc pewnie troszkę jeszcze dłużej. wkurze się jak się okaże że to jednak nie jest ten czujnik. ale już nie mam innego pomysłu. tak czy inaczej dzięki Veenom
- Peett
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości