regulacje i synchro honda cbf 600
• Strona 1 z 1
regulacje i synchro honda cbf 600
witam
mam pytanko jak to jest z tymi regulacjami zaworów i synchronizacją gaźników. Czy zawsze muszę wykonywać je zgodnie z serwisówką tzn np. co ileś tam km. Przejechałem w zeszłym sezonie ponad 6000 km moto to honda cbf 600sa wszystko chodzi elegancko odpala za pierwszym razem od strzała nic się nie dławi czy warto grzebać czy na razie odpuścić. Wie ktoś może jak w tym modelu wykonywać te regulacje tzn. co ile km?? jest może gdzieś serwisówka do tego modelu???
mam pytanko jak to jest z tymi regulacjami zaworów i synchronizacją gaźników. Czy zawsze muszę wykonywać je zgodnie z serwisówką tzn np. co ileś tam km. Przejechałem w zeszłym sezonie ponad 6000 km moto to honda cbf 600sa wszystko chodzi elegancko odpala za pierwszym razem od strzała nic się nie dławi czy warto grzebać czy na razie odpuścić. Wie ktoś może jak w tym modelu wykonywać te regulacje tzn. co ile km?? jest może gdzieś serwisówka do tego modelu???
- kriscbf600
- Świeżak
Powiem tak - jakby wszsycy się trzymali zaleceń serwisówek co do czestotliwości sprawdzania różnych podzespołów i dokonywania wymian to na drogach by same stany kolekcjonerskie jeździły. Twój wybór czy lepiej czekać aż coś "dupnie" czy wg. przykazań mimo braku objawów sprawdzić to co należy przy danym przebiegu. Odpowiedź niby oczywista ale wiemy jak jest u nas w kraju. 90% jeździ aż nie bedzie chciał odpalać lub będzie jeździł jak kupa. Wtedy "jakiś" serwis ale byle najtaniej. Jak wg. przebiegu motocykla trzeba by prawdzić luzy zaworowe to lepiej to sprawdzić.
Serwisówki szukaj w necie. pod hasłami "service manual cbf 600" oraz swój rocznik.
Jak to z angielskiego "better safe than sorry" - przezorny zawsze ubezpieczony.
Serwisówki szukaj w necie. pod hasłami "service manual cbf 600" oraz swój rocznik.
Jak to z angielskiego "better safe than sorry" - przezorny zawsze ubezpieczony.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości