Zobacz wÄ…tek - nowy naped i zebatki cos nie tak..
NAS Analytics TAG

nowy naped i zebatki cos nie tak..

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

nowy naped i zebatki cos nie tak..

Postprzez zzzubek » 15/5/2011, 13:35

Witam, założyłem nowy napęd i gdy go naciągnąłem, odpaliłem na stojaku i wrzuciłem bieg no i w przedniej zębatce usłyszałem jakieś stuki :shock: Gdy dodałem gazu i utrzymywałem stałą prędkość to stukanie ustawało wiec się napinał ale czy do końca ustawało nie jestem jeszcze pewny zaraz ide to sprawdzać. Wyłączyłem moto i zacząłem sprawdzać naciąg no i okazało się, że łańcuch nie we wszystkich miejscach jest tak samo napięty w niektórych miejscach mniej w innych bardziej wtf :!: :?: czy to normalne? on się ma ułożyć, wyciągnąć trochę? mam tak pojeździć i go dociągnąć? jakieś pomysły?
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym! :twisted:
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
zzzubek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wasil1993p » 15/5/2011, 14:23

może nie docisnąłeś zębatki z przodu
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
wasil1993p
Bywalec

Postprzez zzzubek » 15/5/2011, 14:53

wasil1993p napisał(a):może nie docisnąłeś zębatki z przodu

W jaki sposób mogłem jej nie dociągnąć ? przecież jak założysz zębatkę zakładasz podkładkę i śrubę którą ja dociągnie sama. Śruba oczywiście została dokręcona odpowiednią siłą kluczem dynamometrycznym.

Tak się zastanawiam, że może to wina tej zębatki czyli zamiennika sunstara, która jest sztywna. Oryginalna zębatka ma amortyzator i może dlatego wydaje mi się to dziwne, a to może jest normalne nie wiem już sam. Wcześniej na oryginalnej zębatce to jak wrzucałem pierwszy bieg to było malutkie klik teraz jest duże jeb, co przekłada się pewnie na szybrze zużywanie się skrzyni.

No ale pytanie też brzmi czemu łańcuch nie jest równo wyciągnięty.. każdego kto wymieniał i pytam go o to nie wie, ponieważ zakładali i jeździli nawet tego nie sprawdzili wiec nie wiem czy to normalne czy nie.
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym! :twisted:
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
zzzubek
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê