Åšlizg i co dalej R6
• Strona 1 z 1
Åšlizg i co dalej R6
Cześć
Po 3 tygodniach udanej jazdy dziś zaliczony pierwszy ślizg ereczką.
Motocykl wpadł do rowu i oprócz kilku otarć nic mu się nie stało, chciałem go zapalić, no i zapalił. Na 1 przejechałem z 5 m i zgasł. No i już nie chce zapalić:/ Tylko zauważyłem że olej znacznie ubył, była połowa miarki a teraz łapie na minimum. Słuchowo wszystko jest normalnie, normalnie kreci ale nie zapala. To może być coś poważnego. Aaa dla jasności moto to Yamaha r6.
Pozdrawiam
Po 3 tygodniach udanej jazdy dziś zaliczony pierwszy ślizg ereczką.
Motocykl wpadł do rowu i oprócz kilku otarć nic mu się nie stało, chciałem go zapalić, no i zapalił. Na 1 przejechałem z 5 m i zgasł. No i już nie chce zapalić:/ Tylko zauważyłem że olej znacznie ubył, była połowa miarki a teraz łapie na minimum. Słuchowo wszystko jest normalnie, normalnie kreci ale nie zapala. To może być coś poważnego. Aaa dla jasności moto to Yamaha r6.
Pozdrawiam
- thomaskr
- Świeżak
może świece są mocno zalane, i sprawdź oba dekle silnika czy nie puszczają oliwy, skoro ci jej ubyło, ale prawdopodobnie podczas gleby olej mógł spłynąć do garów i dlatego go ubyło i moto teraz nie chce odpalić
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Już przeczyszczona:) i pali:) tylko zauważyłem że ma przetartą dziurkę na obudowie impulsatora... Obudowa oczywiście do wymiany, ale moje pytanie czy tam dochodzi olej podczas pracy silnika? bo dziurka usmarowana jest w oleju. Z tego co doczytałem impulsator jest to urządzenie elektryczne więc dziurka w obudowie chyba w niczym nie będzie przeszkadzać.
- thomaskr
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Stojan pracuje w kąpieli olejowej - także dziurka trochę przeszkadza
.

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości