Przepala się bezpiecznik główny SV 650
• Strona 1 z 1
Przepala się bezpiecznik główny SV 650
Witajcie
Od miesiąca walczę z przepalającym się bezpiecznikiem głównym w SV 650 '01 . Początkowo podejrzenie regla bo skakało napięcie z 5 na 14,5 i tak w koło . Wymieniłem regel jeździłem po podwórku slalom , hamowanie , gazowanie i wszystko ok więc pojechałem i 2 km od domu padł znów . Kolejna opcja jakiś kabel się przetarł więc rozkopałem całe moto i porozcinałem okleiny koło głowki ramy bo tam w SV mieli takie problemy ale kable jak nowe
Każdy przewód był macany , ściskany, szarpany do masy dotykany i nic . Pierwszy raz stało mi się to w zeszłym roku bez żadnej przyczyny ale wymieniłem bezp i zignorowałem później na początku tego sezonu znów ale wymieniłem i zignorowałem zrobiłem 100 km i było ok , a teraz poszło już 8 bezp. i nie wiem co mam robić
Proszę o pomoc bo już nie ograniam tematu na innych forach też brak konkretów
Z góry dzięki
Od miesiąca walczę z przepalającym się bezpiecznikiem głównym w SV 650 '01 . Początkowo podejrzenie regla bo skakało napięcie z 5 na 14,5 i tak w koło . Wymieniłem regel jeździłem po podwórku slalom , hamowanie , gazowanie i wszystko ok więc pojechałem i 2 km od domu padł znów . Kolejna opcja jakiś kabel się przetarł więc rozkopałem całe moto i porozcinałem okleiny koło głowki ramy bo tam w SV mieli takie problemy ale kable jak nowe

Z góry dzięki

- PiLu23
- Świeżak
ciezko powiedzieć co to moze byc. moze jakiś odbiornik ma przebicie ;/ moze gdzies indziej przewód jest przetarty, powiem ci ze najszybciej było by oddac moto do elektryka. nie zapłacisz duzo za diagnoze a na pewno fachowiec zrobi to szybko i sprawnie. taka moja rada 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Fakt głupie
Otóż jest taki jak Ojciec dyrektor i Fabryka SUZUKI nakazują
Ale żeby było śmieszniej to pojeździłem koło domu 3 km i postrzelałem z komina i zagrzewałem go i nic moto jeździło jak w zegarku
CZARNA MAGIA
nie spamuj i nie wrzeszcz/duże litery/
senekkorzenna

nie spamuj i nie wrzeszcz/duże litery/
senekkorzenna
- PiLu23
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości