Zobacz wÄ…tek - zatrzymany licznik w CBR 600
NAS Analytics TAG

zatrzymany licznik w CBR 600

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zatrzymany licznik w CBR 600

Postprzez Ewula_90 » 4/5/2011, 21:23

Witam
Posiadam Honde cbr 600 F4 Moje maleÅ„stwo zostaÅ‚o Å›ciÄ…gniÄ™te jakis czas temu z Niemczech po kolizji. A mianowicie poprzedni wÅ‚aÅ›ciciel miaÅ‚ czołówkÄ™. Do wymiany byÅ‚a lapa, czasza i dla bezpieczeÅ„stwa lagi bo nie byÅ‚y idealne. Jesli chodzi o rame i reszte jak najbardziej ok..;) Prowadzi siÄ™ prosto i chodzi cichutko..:) Mój problem polega na tym ze na panelu nie wszystko mi dziaÅ‚a a mianowicie nie wyÅ›wietlajÄ… mi siÄ™ kierunki oraz przede wszystkim prÄ™dkość i licznik mam zatrzymany… :D
Powinnam znaleśc dobrego elektronika czy zaprowadzic do mechanika by mi to zrobił..? Bo chyba sama wymiana panelu nic nie da??

Z góry wielkie dzięki za pomoc
Ewula_90
Świeżak

Postprzez zxer » 4/5/2011, 21:37

nie wiem czy ci to pomoze ale u mnie jak licznik nie pokazywal predkosci to sie okazalo ze kabelek przy czujniku (na pokrywie przedniej zebatki) byl walniety. Ja bym obstawial na elektryke. Pewnie zapomnieli podlaczyc kilku kabelkow przy skladaniu go do kupy
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez henio12323 » 4/5/2011, 21:53

kiedys tez chciałem kupic CBRke po dzwonie od przodu. i tez miał wszystko w rozsypce zegary były na sznurek przywiazane do półek :D ale wszystko działało :D wiec byc może jak kolega wyzej napisał cos nie jest podłączone albo gdzies cos jest uszkodzone. w serwisie motocyklowym na pewno dojdąco i jak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez rossavu » 4/5/2011, 22:17

Przeciez w FAKTcie (TVN tez to potwierdza) pisalo, ze licznik zatrzymuje sie podczas uderzenia w przeszkode (najczesciej przy 200km/h w miescie) aby policja mogla ustalic z jaka predkoscia jechal mototerrorysta.
rossavu
Stały bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê