Nowy pierwszy nabytek XJ6N 2009r
• Strona 1 z 1
Nowy pierwszy nabytek XJ6N 2009r
Witam, mam pytanie, jest to moj pierwszy motocykl. Przebieg 24tys. Powiedzcie mi co musze powymieniac, jakie plyny? DOT 4, do chlodnicy, olej na jaki? bo nie wiem jaki wczesniej był lany...
z góry dzieki za wszelkie porady
z góry dzieki za wszelkie porady
- borocds
- Świeżak
do hamulców taki jaki masz na dekielkach od pomp. zapewne dot 4. do chłodnicy obojniak. chyba że stawiasz go gdzies na mrozie
xd olej ? sprawdź co mówi ksiazka serwisowa. bo zapewne rózne oleje są zalecane do róznych warunków (glownie chodzi o temp otoczenia ) i dopasuj gęstosc oleju i kup cos z wyzszej półki. i ogólnie poszukaj ksiazki serwisowej i tam znajdziesz wszystkie podstawowe informacje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
alphamale napisał(a):ło matko
Jak masz pisac takie coÅ› to nie pisz nic.
Do autora:
Olej podstawa! płyn chłodniczy i płyn hamulcowy. olej daj motula 5100 + filtr oleju. Jak masz wątpliwości co do pozostałych rzeczy np. klocki hamulcowe ,działanie linek , łożysko główki ramy to daj na przegląd do serwisu i tam ci powiedzą co trzeba zrobić żebys sezon przelatał bez problemu.pozdrawiam
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
"ło matko" dzieki za pomoc
Ogolnie olej juz mam zamowiony tylko do mnie jeszcze nie doszedl motul 7100 10w40, filtr z K&N zamowiony rowniez tylko nie mam go na stanie i tez musze go sobie domówić. Reszte tak jak piszecie bede wymieniac. Pierwsze moto, wczesniej mialem tylko do czynienia z osobówkami
zbijajac troche z tematu, dzisiaj zamowilem sobie kilka rozmiarow ubran, kurtek skorzanych z IXONA i ALPINY i powiedzcie mi bo tak przymierzalem rozmiary XL i sa bardzo ciasne, one mają byc ciasne czy mam czuć jakiś luz? bo niestet juz 2XL nie mam nigdzie na stanie

Ogolnie olej juz mam zamowiony tylko do mnie jeszcze nie doszedl motul 7100 10w40, filtr z K&N zamowiony rowniez tylko nie mam go na stanie i tez musze go sobie domówić. Reszte tak jak piszecie bede wymieniac. Pierwsze moto, wczesniej mialem tylko do czynienia z osobówkami

zbijajac troche z tematu, dzisiaj zamowilem sobie kilka rozmiarow ubran, kurtek skorzanych z IXONA i ALPINY i powiedzcie mi bo tak przymierzalem rozmiary XL i sa bardzo ciasne, one mają byc ciasne czy mam czuć jakiś luz? bo niestet juz 2XL nie mam nigdzie na stanie

- borocds
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 4 gości