Pomocy kłopot z ładowaniem Akumulatora
• Strona 1 z 1
Pomocy kłopot z ładowaniem Akumulatora
Witam
Mam kłopot który mnie trzyma już z 3 tydzień !
kłopot z ładowaniem Akumulatora
Mianowicie akumulator trzyma prąd bo jest na full naładowany 5 dzień ,
Lecz gdy wkładam do motoru to ma prąd ale traci go po jakimś czasie gdy używam stopu lub kierunków ;/,
Chodzi mi o to ze jak odpalę motor to kable które przykręcam do akumulatora nie dają napięcia ...,
szukałem wszędzie i kable są całe o co tu chodzi ?
Jeżdżę ( Honda Mtx 80 RII )
Pomocy bo stoi długo a chce jeździć na nim ;/
jeszcze mam spalony przekaźnik od kierunków i go wyjąłem ale to chyba nie powinno nic robić ze ładowania nie ma .....

Mam kłopot który mnie trzyma już z 3 tydzień !
kłopot z ładowaniem Akumulatora
Mianowicie akumulator trzyma prąd bo jest na full naładowany 5 dzień ,
Lecz gdy wkładam do motoru to ma prąd ale traci go po jakimś czasie gdy używam stopu lub kierunków ;/,
Chodzi mi o to ze jak odpalę motor to kable które przykręcam do akumulatora nie dają napięcia ...,
szukałem wszędzie i kable są całe o co tu chodzi ?
Jeżdżę ( Honda Mtx 80 RII )
Pomocy bo stoi długo a chce jeździć na nim ;/
jeszcze mam spalony przekaźnik od kierunków i go wyjąłem ale to chyba nie powinno nic robić ze ładowania nie ma .....

- McMetz
- Świeżak
akumulator nie podłączony trzymał 5 dni i był dalej naładowany ,
ale gdy go włożę do motorku i sprawdzę miernikiem na odpalonym motorze to nie ma ładowania ,
jest tylko to co akumulator miał w sobie po naładowaniu,,,
nie ładuje mi akumulatora w motorze
_________
nie wiem gdzie mam alternator ja nie wiem gdzie one sa w motorze
i jak wyglÄ…dajÄ…
jeżdżę hondą Mtx 80 r2
ale gdy go włożę do motorku i sprawdzę miernikiem na odpalonym motorze to nie ma ładowania ,
jest tylko to co akumulator miał w sobie po naładowaniu,,,
nie ładuje mi akumulatora w motorze
_________
nie wiem gdzie mam alternator ja nie wiem gdzie one sa w motorze
i jak wyglÄ…dajÄ…
jeżdżę hondą Mtx 80 r2
- McMetz
- Świeżak
takie to trudne? Regulator napięcia do sprawdzenia ale bardziej alternator (nie generator...ten jest co najwyżej w szpitalach...) czy ładuje. Kazda faza ma dawać napięcie. nie wiem dokładnie ile tutaj w tym małym motocyklu ma dawać bo nie znam mocy altka i jego parametrów ale każda faza ma mieć takie samo napiecie gdy jest wzbudzana
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Dzis miałem chwile czasu to porobiłem przy moto ,,ALE
na kablach dziś przy aku mierzyłem napięcie
Na nie odpalonym Moto gdy podłącze akumulator to mam 12,07 V
Ale gdy go wyjmę i odpalę motor to mam 0,82 V bez zapalonych świateł
co to możne byc za wina bo chyba za mało aby lądował akumulator podczas jazdy ..?????
na kablach dziś przy aku mierzyłem napięcie
Na nie odpalonym Moto gdy podłącze akumulator to mam 12,07 V
Ale gdy go wyjmę i odpalę motor to mam 0,82 V bez zapalonych świateł
co to możne byc za wina bo chyba za mało aby lądował akumulator podczas jazdy ..?????

- McMetz
- Świeżak
McMetz napisał(a):Ale gdy go wyjmę i odpalę motor to mam 0,82 V bez zapalonych świateł
odpalasz motocykl bez akumulatora?

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Moj motor nie musi miec aku aby działały mu światła i odpalał !
Nawet gdy nie podłącze akumulatora i regulatora napięcia to i tak odpali za 1 kopem i będzie mieć światła bo światła ida z cewki
akumulator jest tylko do kierunków i podświetlenia zegarów
ciekawe ile ten akumulator ma lat
bo ładnie dojechany juz jest
ale przez 5 dni trzymał prąd jak nie byl w motorze i nie stracił go to chyba jest ok
co innego ja włożę do motoru i postoi w lekkim mrozie to na drugi dzień rozładowany
kurcze
wyłączony mam motor nawet światła wyjęty kluczyka ale i tak pomalutku bierze prąd z akumulatora i po 5 godz jest maxx rozładowany ;//
przy 7 tys obrotach lekko go ładuje ale jak chce np: włączyć kierunki to muszę mieć z 7 tysi obrotów bo inaczej aku wo-gule prądu nie ma ;/ ?????????????????????????????????????????????????????
Zrobiłem za ciebie edycje ale pamiętaj że zgodnie z regulaminem nie wolno pisać post pod postem.
senekkorzenna
Nawet gdy nie podłącze akumulatora i regulatora napięcia to i tak odpali za 1 kopem i będzie mieć światła bo światła ida z cewki
akumulator jest tylko do kierunków i podświetlenia zegarów

ciekawe ile ten akumulator ma lat

ale przez 5 dni trzymał prąd jak nie byl w motorze i nie stracił go to chyba jest ok
co innego ja włożę do motoru i postoi w lekkim mrozie to na drugi dzień rozładowany
kurcze
wyłączony mam motor nawet światła wyjęty kluczyka ale i tak pomalutku bierze prąd z akumulatora i po 5 godz jest maxx rozładowany ;//
przy 7 tys obrotach lekko go ładuje ale jak chce np: włączyć kierunki to muszę mieć z 7 tysi obrotów bo inaczej aku wo-gule prądu nie ma ;/ ?????????????????????????????????????????????????????
Zrobiłem za ciebie edycje ale pamiętaj że zgodnie z regulaminem nie wolno pisać post pod postem.
senekkorzenna
- McMetz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości