Zobacz wątek - Deflektor szyby przedniej - jak zrobić samemu - foto
NAS Analytics TAG

Deflektor szyby przedniej - jak zrobić samemu - foto

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Deflektor szyby przedniej - jak zrobić samemu - foto

Postprzez Tomekjan » 24/2/2011, 09:13

Witam.
Postanowiłem troszkę oszpecić swój motor w związku z wyjazdem w dłuższą trasę i zrobiłem sobie deflektor na szybkę.

Obrazek (otwórz link) Obrazek (otwórz link)

Dokładny opis, krok po kroku, oraz więcej zdjęć zamieściłem w opisie
http://www.tanie-cnc.pl/motor/deflektor.html
Oczywiście to nie żadna reklama i z przykrością informuję, iż nie przyjmuję zamówień na deflektory.

Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Postprzez Tomekjan » 24/2/2011, 10:23

W sumie na fotkach w opisie wszystko widać, ale OK. :wink:

Zacznę od materiału:
- kawałek metalu - w zasadzie można zdobyć za darmo, gdyż ilości są śladowe. Ja osobiście kiedyś kupiłem za 5zł na złomie ok 15kg
- plexi - w sklepach meblowych można kupić za ok 5-10zł - ja posiadałem na stanie z zamierzchłych czasów
- gwintownik - można obejść się jednym M5 - koszt ok 25zł
- piła do metalu - no tutaj akurat ja dysponuję taśmówką - niestety zakup jej mija się z celem gdyż kosztuje ok 1000zł, ale można zrobić to samo również zwykłym brzeszczotem - koszt ok 5zł (opcja dla wytrwałych :lol: )
- czas - w moim przypadku bezcenny :wink:
- sprey - ok 10zł

To tak z grubsza - mój opis jest raczej skierowany do osób, które posiadają w/w materiały i sprzęt na stanie, gdyż zakup wszystkiego włącznie z czasem itp. może być niezbyt korzystny, zwarzywszy, iż jest na tym Forum Użytkownik, który robi i sprzedaje podobne deflektory.

Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
Tomekjan
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê