Deflektor szyby przedniej - jak zrobić samemu - foto
• Strona 1 z 1
Deflektor szyby przedniej - jak zrobić samemu - foto
Witam.
Postanowiłem troszkę oszpecić swój motor w związku z wyjazdem w dłuższą trasę i zrobiłem sobie deflektor na szybkę.
(otwórz link)
(otwórz link)
Dokładny opis, krok po kroku, oraz więcej zdjęć zamieściłem w opisie
http://www.tanie-cnc.pl/motor/deflektor.html
Oczywiście to nie żadna reklama i z przykrością informuję, iż nie przyjmuję zamówień na deflektory.
Pozdrawiam, Tomek.
Postanowiłem troszkę oszpecić swój motor w związku z wyjazdem w dłuższą trasę i zrobiłem sobie deflektor na szybkę.

Dokładny opis, krok po kroku, oraz więcej zdjęć zamieściłem w opisie
http://www.tanie-cnc.pl/motor/deflektor.html
Oczywiście to nie żadna reklama i z przykrością informuję, iż nie przyjmuję zamówień na deflektory.
Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
- Tomekjan
- Świeżak
W sumie na fotkach w opisie wszystko widać, ale OK.
Zacznę od materiału:
- kawałek metalu - w zasadzie można zdobyć za darmo, gdyż ilości są śladowe. Ja osobiście kiedyś kupiłem za 5zł na złomie ok 15kg
- plexi - w sklepach meblowych można kupić za ok 5-10zł - ja posiadałem na stanie z zamierzchłych czasów
- gwintownik - można obejść się jednym M5 - koszt ok 25zł
- piła do metalu - no tutaj akurat ja dysponuję taśmówką - niestety zakup jej mija się z celem gdyż kosztuje ok 1000zł, ale można zrobić to samo również zwykłym brzeszczotem - koszt ok 5zł (opcja dla wytrwałych
)
- czas - w moim przypadku bezcenny
- sprey - ok 10zł
To tak z grubsza - mój opis jest raczej skierowany do osób, które posiadają w/w materiały i sprzęt na stanie, gdyż zakup wszystkiego włącznie z czasem itp. może być niezbyt korzystny, zwarzywszy, iż jest na tym Forum Użytkownik, który robi i sprzedaje podobne deflektory.
Pozdrawiam, Tomek.

Zacznę od materiału:
- kawałek metalu - w zasadzie można zdobyć za darmo, gdyż ilości są śladowe. Ja osobiście kiedyś kupiłem za 5zł na złomie ok 15kg
- plexi - w sklepach meblowych można kupić za ok 5-10zł - ja posiadałem na stanie z zamierzchłych czasów
- gwintownik - można obejść się jednym M5 - koszt ok 25zł
- piła do metalu - no tutaj akurat ja dysponuję taśmówką - niestety zakup jej mija się z celem gdyż kosztuje ok 1000zł, ale można zrobić to samo również zwykłym brzeszczotem - koszt ok 5zł (opcja dla wytrwałych

- czas - w moim przypadku bezcenny

- sprey - ok 10zł
To tak z grubsza - mój opis jest raczej skierowany do osób, które posiadają w/w materiały i sprzęt na stanie, gdyż zakup wszystkiego włącznie z czasem itp. może być niezbyt korzystny, zwarzywszy, iż jest na tym Forum Użytkownik, który robi i sprzedaje podobne deflektory.
Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
- Tomekjan
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości