POMOCY Honda mtx( skrzynia i nie tylko )
• Strona 1 z 1
POMOCY Honda mtx( skrzynia i nie tylko )
Cześć
Mam mianowicie kłopot z silnikiem Hondy Mtx 80 r2
po generalnym remoncie ,
i teraz gdy go złożyłem do końca całkiem włożyłem w ramę i odpaliłem wszystko jest ok tylko są 2 kłopoty :::
po pierwsze gdy jadÄ™ to co jakiÅ› czas wbija mi sie luz zamiast biegu i nie raz wyskakujÄ… !,,,
A po drugie od misie zdaje ze za dużo paliwa bierze bo jak jest wyjście z cylindra a kolektor to aż cieknie mi paliwo nie spala chyba całego;/
Z Góry wielkie dzięki
.
.
Mam mianowicie kłopot z silnikiem Hondy Mtx 80 r2
po generalnym remoncie ,
i teraz gdy go złożyłem do końca całkiem włożyłem w ramę i odpaliłem wszystko jest ok tylko są 2 kłopoty :::
po pierwsze gdy jadÄ™ to co jakiÅ› czas wbija mi sie luz zamiast biegu i nie raz wyskakujÄ… !,,,
A po drugie od misie zdaje ze za dużo paliwa bierze bo jak jest wyjście z cylindra a kolektor to aż cieknie mi paliwo nie spala chyba całego;/
Z Góry wielkie dzięki
.
.
- McMetz
- Świeżak
Jak wcześniej ci wszystko chodziło przed remontem to widocznie coś źle złożyłeś albo zapomniałeś jakiejś podkładki. Bez rozbierania się chyba nie obejdzie. A uszczelki jak nie podrzesz to załóż je jeszcze raz tylko posmaruj lekko silikonem i będą trzymać. Z tym cieknięciem to z tego co widziałem kiedyś u kolegi w MTX to też miał wiecznie brudne od paliwa. Wyczyść i wyreguluj gaźnik i jak dalej będzie ciekło to widocznie idealnie sucho nie będzie nigdy. Może dozownik daje za dużo oleju. Sprawdź też tam uszczelnienie.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
A może to być tez wina sprzęgła bo ja je zabezpieczyłem tylko jednym zabezpieczeniem na filmie kiedyś widziałem ze coś wcześniej się przekręcało albo trzymało cały kosz sprzęgłowy właśnie sobie przypomniałem?
bo to jak jadę to tak jak by sprzęgło o nagle sie wbijało
i to tylko nie raz nie ze za każdym razem np jade z jakiś czas i nagle jak bym na wciśniętym sprzęgle bym jechał
bo to jak jadę to tak jak by sprzęgło o nagle sie wbijało
i to tylko nie raz nie ze za każdym razem np jade z jakiś czas i nagle jak bym na wciśniętym sprzęgle bym jechał
- McMetz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości