pomoc z suzuki
• Strona 1 z 1
pomoc z suzuki
Witam
chciałem zadać parę pytań związanych z przykotowaniem suzuki gsx 600f
-Mianowicie chciałem wyregulować zawory i sprawdzić napinacz łańcuszka rozrządu
-wyczyścić gaźniki
Lecz nie wiem czy dam sobie rade, z mechaniką mam styczność ale tylko z samochodowa wiec może podpowie ktoś w jaki sposób to zrobić
A po czyszczeniu gaźników zawsze trzeba zrobić synchro, a na czym to polega i czy można zrobić samemu. Właściwie to synchro było robione w zeszłym sezonie ale bez czyszczenia
I jeszcze chciałem się zapytać ile wynosi luz zaworowy przypominam ze to SUZUKI GSX 600f 2000r.
Po zdjęciu pokrywy uszczelkę pod pokrywą trzeba nową czy można ta samą wykorzystać?
Z góry dziękuję
chciałem zadać parę pytań związanych z przykotowaniem suzuki gsx 600f
-Mianowicie chciałem wyregulować zawory i sprawdzić napinacz łańcuszka rozrządu
-wyczyścić gaźniki
Lecz nie wiem czy dam sobie rade, z mechaniką mam styczność ale tylko z samochodowa wiec może podpowie ktoś w jaki sposób to zrobić
A po czyszczeniu gaźników zawsze trzeba zrobić synchro, a na czym to polega i czy można zrobić samemu. Właściwie to synchro było robione w zeszłym sezonie ale bez czyszczenia
I jeszcze chciałem się zapytać ile wynosi luz zaworowy przypominam ze to SUZUKI GSX 600f 2000r.
Po zdjęciu pokrywy uszczelkę pod pokrywą trzeba nową czy można ta samą wykorzystać?
Z góry dziękuję
- cezarsuzuki2000
- Świeżak
Najlepiej by było jak byś ściągnął serwisówke i poczytał trochę o tych wszystkich sprawach. Tam jest wszystko dokładnie opisane jak co zrobić i co ci będzie potrzebne.
1. Zawory prawdopodobnie masz na płytkach wiec musiałbyś wymienić lub zamienić niektóre płytki. Jak masz płytki pod szklankami to nie obędzie się bez wyciągania wałków rozrządy i rozkucia łańcuszka rozrządu.
2. Po czyszczeniu gaźników należałoby zrobić synchro. Tak samo po regulacji zaworów więc tak czy inaczej to cię nie ominie. Samo synchro nie zajmuje dużo czasu. Musisz mieć wakuometry.
Luz będziesz miał w serwisówce więc jak chcesz coś sam przy tym robić to zacznij od ściągnięcia jej.
1. Zawory prawdopodobnie masz na płytkach wiec musiałbyś wymienić lub zamienić niektóre płytki. Jak masz płytki pod szklankami to nie obędzie się bez wyciągania wałków rozrządy i rozkucia łańcuszka rozrządu.
2. Po czyszczeniu gaźników należałoby zrobić synchro. Tak samo po regulacji zaworów więc tak czy inaczej to cię nie ominie. Samo synchro nie zajmuje dużo czasu. Musisz mieć wakuometry.
Luz będziesz miał w serwisówce więc jak chcesz coś sam przy tym robić to zacznij od ściągnięcia jej.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
Jesli nie ogarniasz dobrze mechaniki motocyklowej ale masz ogolne pojecie o silnikach ich budowie i dzialaniu to z serwisowka powinienes dac rade, masz tam wszystko opisane co gdzie i jak... Zawsze mozesz poprosic tez o pomoc kolege ktory ogarnia dobrze motocyklowa mechanike zawsze bedzie latwiej a i nauczysz sie czegos na pewno 

- enek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości