Dodaje gazu, a on gaśnie.... problem z GPZ500s
• Strona 1 z 1
Dodaje gazu, a on gaśnie.... problem z GPZ500s

Mam problem ze swoim moto(GPZ500s, '92r), no więc, zapalam go na ssaniu (bez nie chce ruszyć), wchodzi na 3,5tys obr.(tak jak ssanie jest ustawione) a następnie jak dodaje gazu manetką to obroty spadają i motor gaśnie

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

GPZ 500s
-
narwwwany - Świeżak
<<< Lekkie dotknięcie gazu powodu spadek obrotów silnika, nie jakieś szarpanie.... czy jest rozgrzany czy zimny to samo się dzieje.siekson napisał(a):A to dodawanie gazu wyglada tak ze na ulamek sekundy dajesz mocno gaz i szybko odpuszczasz do zera? Po rozgrzaniu tez tak sie dzieje?
Co do czyszczenia gażników... to już to zrobiłem i nic nie dało....
GPZ 500s
-
narwwwany - Świeżak
wykręć filtr powietrza i spróbuj przejechać sie bez niego. jesli bedzie bez zmian to jedną przyczyne przynajmniej wyeliminujesz
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
hmm... sprawdź czy paliwo dochodzi albo czy nie jest gdzieś zagięty przewód. Możliwe, że może dostawać zbyt dużo paliwa i go zalewa. Jak Ci zgaśnie to wykręć świeczke i sprawdz czy nie jest zalana.
-
zephyr - Świeżak
<<< Wczoraj chciałem sprawdzić czy coś się zmieniło a tu padaka.. wogóle nie chce zapalić, pokręciłem pare razy nic, próbowałe na pycha i też nic. Najśmiesznijsze jest to, że po paru razach kręcenia świece powinny być chociaż lekko wilgotne od benzyny, a one suche jak pieprz. Patrzyłem na rurki nie są jakoś po zaginane..... CO TERAZ MOŻNA SPRAWDZI????zephyr napisał(a):hmm... sprawdź czy paliwo dochodzi albo czy nie jest gdzieś zagięty przewód. Możliwe, że może dostawać zbyt dużo paliwa i go zalewa. Jak Ci zgaśnie to wykręć świeczke i sprawdz czy nie jest zalana.
GPZ 500s
-
narwwwany - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości