Moto pali na 3 cylindry... coÅ› nie tak z elektrykÄ…... :/
• Strona 1 z 1
Moto pali na 3 cylindry... coÅ› nie tak z elektrykÄ…... :/
Witam,
od wczorajszej 100m przejażdżki po zmianie oleju, moj moto pali na 3 cylindry (podczas jazdy wydawał sie jakiś mułowaty), nie wiem dlaczego, cały czas strzela z rury. Czy to przez zalanie tego cylindra?? chciałem przeczyścić świece, jednak nie mam odpowiedniego klucza żeby ją odkręcić :/
Drugi problem dotyczy bezpieczników tzn wcześniej podczas jazdy nagle motocykl gasł, a gdy chciałem go odpalić to rozrusznik nie reagował. Po wymianie bezpiecznika, który był spalony wszystko grało. Teraz nawet po zmianie bezpiecznika i próbie odpalienia bezpiecznik sie od razu sfajczy :/ Co z tym jest? zwarcie...?
prosze o pomoc, pozdrawiam
od wczorajszej 100m przejażdżki po zmianie oleju, moj moto pali na 3 cylindry (podczas jazdy wydawał sie jakiś mułowaty), nie wiem dlaczego, cały czas strzela z rury. Czy to przez zalanie tego cylindra?? chciałem przeczyścić świece, jednak nie mam odpowiedniego klucza żeby ją odkręcić :/
Drugi problem dotyczy bezpieczników tzn wcześniej podczas jazdy nagle motocykl gasł, a gdy chciałem go odpalić to rozrusznik nie reagował. Po wymianie bezpiecznika, który był spalony wszystko grało. Teraz nawet po zmianie bezpiecznika i próbie odpalienia bezpiecznik sie od razu sfajczy :/ Co z tym jest? zwarcie...?
prosze o pomoc, pozdrawiam
-
hanys - Świeżak
Witam miałem podobne przyczynę a mianowicie jak przekręcałem stacyjkę to paliło mi bezpiecznik a co było winą rozbierałem rączkę i przeciąłem śrubką kabel od startera i robiło sie zwarcie
ale już po problemie

-
jarek20 - Świeżak
No to super... dzisiaj wyciągnąłem świece i każda wyglądała dobrze... przeczyściłem... wymieniłem jedną... i teraz moto wogóle nie chce zapalić...
chyba sie załamie... ;(
Jakim sposobem można zobaczyć czy świeca daje iskre?? w motorkach to było proste... wystarczyło przyłożyć świece do clylindra i kopnąć... a co tu zrobić... ?

Jakim sposobem można zobaczyć czy świeca daje iskre?? w motorkach to było proste... wystarczyło przyłożyć świece do clylindra i kopnąć... a co tu zrobić... ?
-
hanys - Świeżak
Wszystkie świece są sprawne... jest iskra... dzisiaj próbowałem odpalić moto i z gaźnika pociekła benzyna... za każdym razem tak jest... próbowałem na "popych" ale nie zapalił tylko benzyna sie leje... czy to przez to, ze sie pływak zawiesił?? nic nie pozostaje jak oddać go do mechanika... super rozpoczęcie sezonu... wiosna przyszła a moto u mechanika
:(:(

-
hanys - Świeżak
Myśle że wykręcenie wszystkich świec i wygrzanie ich nad gazówką spełni swoją rolę. U mnie słabo przepalał na jedną świecę i ciężko palił. Wystarczyło przegrzać nad gazówką i moto pali an dotyk.
Suzuki GSX 550 (600f
) mod. to street 

- bobek358
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości